Informatie opzoeken op de Microsoft-manier

2
75

binnen en buiten het eigen netwerk makkelijker te kunnen herkennen en gebruiken. Van alle kruipopdrachten worden journaals bijgehouden en die kunt u gedetailleerd bekijken of gesorteerd volgens lokatie, datum en tijd, inhoudsbron en status.
De bewaking van kruipopdrachten gebeurt onder meer via het dashboard, maar u kunt ook indexbewaakopdrachten definiëren. Daarbij bewaakt u dan kruiptijden en -duur, fouten en gemiddelde prestaties per inhoudsbron en over een bepaalde termijn (wekelijks en maandelijks). Van alle systeemgebeurtenissen worden uiteraard ook journaals bijgehouden en die kunt u volgen en laten samenvatten in Microsoft Operations Manager rapporten.
Search Server 2008 biedt ook uitgebreide rapportagemogelijkheden voor zoekopdrachten en de resultaten daarvan. U kunt de meest voorkomende zoekopdrachten bekijken, zoekopdrachten zonder resultaat, vaakst voorkomende resultaatpagina’s, zoekopdrachtenvolume, doorklikverhoudingen, en nog veel meer. Zo ziet u niet alleen de populairste zoekopdrachten, maar ook de meest succesvolle. En dat staat u als beheerder dan weer toe op dat nog verder te verbeteren door nieuwe ‘Best Bets’ (zoek en via beste gok) en inhoudsbronnen toe te voegen.

Microsoft Search Server 2008 Express -  beheer van inhoudsbronnen
Microsoft Search Server 2008 Express –  beheer van inhoudsbronnen

Functionaliteit
Search Server biedt standaard back-up en herstel voor configuratiedata en indices (ook op afstand) en geschematiseerd of actueel. Het systeem kan gefedereerde zoekrelaties aangaan met bijbehorende authenticiteitscontrolemechanismes. Ook de resultaten worden beveiligd: bij het doorlopen van inhoudsbronnen wordt niet alleen de informatie geïndexeerd, maar worden ook bijbehorende toegangscontrolelijsten (ACL’s) opgeslagenvoor zowel netwerkvolumes en Share Point sites als IBM Lotus Notes databases, zodat gebruikers allen die zoekresultaten kunnen zien waarvoor ze de juiste rechten hebben. Beheerders kunnen gevoelige informatie in de index verwijderen zonder dat de

1
2
3
4
5
Vorig artikelTwee multifunctionele camcorders van Toshiba
Volgend artikelGroene paradox

2 REACTIES

Reacties zijn gesloten.