Informatie opzoeken op de Microsoft-manier

2
75

allemaal. Bij het klaarmaken van de benodigde SQL Server databases werd ook nog eens een systeemfout (trap) gegenereerd, die volgens Microsoft ligt aan een slecht stuurbestand op ons systeem (niet waar!), maar gelukkig bleek deze systeemfout geen euvel effect te hebben en kregen we de Search Server toch aan het werken.

Microsoft Search Server 2008 Express - centraal beheer
Microsoft Search Server 2008 Express – centraal beheer

Beheer
Voor het beheer vertrekt u van een verenigd beheerdashboard voor Search Server en SharePoint Services. U kunt verschillende servers centraal beheren, aan systeembewaking doen en de "kruipstatus" bekijken. "Kruipen" is het scannen van servers en sites op zoek naar informatie om te indexeren. Een heel belangrijk onderdeel van het beheer is uiteraard het definiëren van kruipopdrachten. Zo’n kruipopdracht kan volledig zijn (scan een heel systeem), of aanvullend (scan incrementeel).
Bij zo’n kruipopdracht kunt u kruipregels opgeven waarvan voldaan moet worden (bijvoorbeeld met bij een kruipopdracht horende authenticiteitscontrolegegevens, of met impactregels om de prestaties van bepaalde servers of diensten niet te doen lijden onder uw kruipopdrachten) en ze schematiseren om ze op bepaalde tijdstippen te doen uitvoeren. Er is ook een mogelijkheid om een volledige kruipactie meteen te doen uitvoeren. Voor een kruipopdracht kunt u ‘content sources’ (inhoudsbronnen) opgeven: dat zijn zowat alle mogelijke plaatsen waar data opgeslagen wordt, maar ook applicaties en diensten die u geïndexeerd wil zien.

Microsoft Search Server 2008 Express -  kruipregel
Microsoft Search Server 2008 Express –  kruipregel

De kruipregels stellen u in staat om bepaalde inhoud in te sluiten of juist uit te sluiten. Om een en ander overzichtelijk voor de beheerder te houden, kan die servernaammappings toepassen om site-adressen

1
2
3
4
5
Vorig artikelTwee multifunctionele camcorders van Toshiba
Volgend artikelGroene paradox

2 REACTIES

Reacties zijn gesloten.