Informatie opzoeken op de Microsoft-manier

2
75

bijbehorende inhoudsbron opnieuw geïndexeerd hoeft te worden. Daarbij wordt dan volautomatisch een kruipuitsluitingsregel aangemaakt zodat deze specifieke inhoud niet opnieuw geïndexeerd wordt.

Microsoft Search Server 2008 Express -  zoeksitepermissies
Microsoft Search Server 2008 Express –  zoeksitepermissies

Search Server 2008 kent geen documentomvangslimieten. Bijgevolg kan hij al uw documenten indexeren, hoe groot ze ook zijn. Tijdens het kruipproces wordt de data voortdurend doorgestuurd naar de zoekservers. Behalve de hierboven genoemde inhoudsbronnen, kan Search Server 2008 nog vele andere opslagsystemen doorzoeken en indexeren, mits u daar de juiste indexeringsconnector voor hebt. Microsoft biedt standaard al ‘federatieve’ connectoren aan voor bekende publieke informatiesites zoals Google News en Wikipedia en nog vele andere. Als u uw gebruikers dus toegang wil geven tot deze informatie in hun zoekopdrachten, kunt u deze connectoren gratis downloaden en installeren. Dit kan voor alle internetsites die de OpenSearch standaard ondersteunen. Bovendien maken heel wat bedrijven met specifieke databewaarsystemen zelf ook connectoren voor Search Server 2008 die u dan ook nog kunt toevoegen.
Op deze manier is er vrijwel geen enkele beperking op wat u kunt "doorkruipen" ter indexering. Voorbeelden van bedrijven met connectoren zijn Business Objects, EMC, HP, OpenText, SAS en Symantec. Er zijn er nog veel meer. De voorstelling van alle zoekresultaten, ook die van federatieve zoekopdrachten, kunnen gepersonaliseerd worden met behulp van XSL-stylesheets. Overigens kunnen ook metadata-eigenschappen geïndexeerd worden.

Metadata-eigenschappenindexering
Metadata-eigenschappenindexering

Gebruikersvriendelijkheid
Voor gebruikers verandert er niet veel aan hun zoekervaring, als ze tenminste gewend waren te werken met de Microsoft zoektechnologie (Live Search). Ze krijgen een zoekcentrum ter beschikking met een 

1
2
3
4
5
Vorig artikelTwee multifunctionele camcorders van Toshiba
Volgend artikelGroene paradox

2 REACTIES

Reacties zijn gesloten.