Autonomie blijft heikel punt bij mp3-spelers

0
82

complete speelfilms, naast een grote collectie foto’s op zetten.

Robuustheid
Hoewel moderne harde schijven bestand zijn tegen schokken, zijn ze inherent minder robuust dan flashgeheugen. Een mp3-speler met harde schijf is daarom weliswaar meeneembaar, bijvoorbeeld van thuis naar het werk of het weekendverblijf, maar veel minder geschikt voor gebruik tijdens sporten of fietsen. Praktisch kan het wel, maar je loopt altijd kans op beschadiging van de harde schijf, waardoor het spelertje onbruikbaar wordt.

Autonomie
Ook de autonomie is een heikel punt. Wat heb je immers aan duizend uur non-stop muziek wanneer de batterij het amper vijftien uur uithoudt?
Mp3-spelers met flashgeheugen bieden een veel grotere autonomie en werken vaak op één verwisselbare AAA-batterij. Met een extra setje opgeladen batterijtjes komt u dan al een heel eind ver.

 

Creative ZEN

Creative ZEN

Vaste batterij
De exemplaren met harde schijf hebben vaak een vaste batterij, die niet of moeilijk kan worden verwisseld. Het herladen dient meestal te gebeuren met behulp van een meegeleverd laadtoestel. Dat is niet altijd even gebruiksvriendelijk, want je moet een transformatorblok, een speciale steun (‘cradle’) of een ander

1
2
3
4
Vorig artikelCompact audiosysteem van KEF voor de iPod
Volgend artikelStevige en veilige netwerkcamera
Jozef Schildermans
Jozef Schildermans is journalist en schrijver. Zijn recentste roman is De reis van de hofarts (samen met Ludo Schildermans) onder de auteursnaam L.J. Schildermans gepubliceerd bij Uitgeverij Houtekiet.