“Ipodisering” bedreigt voortbestaan pc

2
63

zo snel als het huidige FireWire 800, maar wel iets trager dan USB 3.0. FireWire wordt vooral gebruikt in de videowereld, maar moet het meer en meer afleggen tegenover USB. Zelfs Apple, traditioneel een verdediger van FireWire, verkoos de USB-interface voor zijn iPod’s. 

Einde van de pc?
Sony VAIO VGX TP1 De toenemende populariteit van allerlei draagbare snufjes en de integratie van multimediafuncties in bijvoorbeeld tv’s bedreigt volgens waarnemers de traditionele personal computer. Marktonderzoeker IDC verwijst naar de cijfers voor de gadgetgekke Japanse markt, waar de ‘ipodisering’ het verst is gevorderd. Voor het vijfde opeenvolgende kwartaal daalde daar de pc-verkoop. De toestand is zo alarmerend dat Japanse bedrijven hun pc’s steeds meer op audiovisuele apparaten proberen te laten lijken. Sony introduceerde zelfs een huiskamer-pc die eruit ziet als een witte taartdoos.
In Europa zijn we voorlopig nog niet zover, maar uit een onderzoek van Nokia blijkt toch dat gebruikers hun gsm maar voor 12 procent meer gebruiken om mee te bellen. De overige 88 procent surfen ze ermee, luisteren ze naar muziek, of kijken ze naar tv.

Mobiele digitale tv
Dat laatste kan eind volgend jaar wellicht ook in België, want Belgacom, RTBF en Telenet zijn al ver gevorderd met proeven voor digitale mobiele televisie. Het is alleen wachten tot eind 2008 eindelijk de analoge tv-frequenties vrijkomen.

1
2
3
4
5
6
Vorig artikelVideo opnemen zonder pc te gebruiken
Volgend artikelIntel introduceert efficiëntere Centrino-processoren voor notebooks
Jozef Schildermans
Jozef Schildermans is journalist en schrijver. Zijn recentste roman is De reis van de hofarts (samen met Ludo Schildermans) onder de auteursnaam L.J. Schildermans gepubliceerd bij Uitgeverij Houtekiet.

2 REACTIES

  1. Melanie, als ik het forum op jullie site bekijk dan zijn dat toch wel echte freaks hoor… alleen al de problemen (en kosten!) met de douane om een iphone binnen te krijgen in België. Een normale consument begint daar niet aan.

Reacties zijn gesloten.