“Ipodisering” bedreigt voortbestaan pc

2
63

‘personal media viewers’ aan die op een bril lijken en een soort individuele bioscoop creëren. De gebruiker plugt de bril in een iPod of andere videobron en kan dan onderweg video bekijken alsof die geprojecteerd wordt op een groot bioscoopscherm. 

Communicatie
Al die draagbare apparaatjes moeten communiceren met de buitenwereld en ook op dat vlak verandert er in 2008 heel wat. De snellere WiFi-variant 802.11n, waar al jaren over wordt gebakkeleid en die ondertussen in een voorlopige versie verkrijgbaar is, komt in 2008 wellicht in zijn definitieve vorm op de markt. WiFi 802.11n versnelt het draadloos internetten tot op het niveau van een gewone kabelverbinding en kan ook op grotere afstanden worden gebruikt dan de oudere WiFi-standaarden.

High Speed Bluetooth
De standaarden voor communicatie over kortere afstanden zijn in 2008 ook aan vernieuwing toe. Van Bluetooth, USB en FireWire komen er nieuwe, snellere versies. USB gaat trouwens de concurrentie aan met Bluetooth in de vorm van Wireless USB, dat dezelfde overdrachtsnelheid biedt als USB 2.0, maar dan zonder kabel en dit tot afstanden van drie meter.
High Speed Bluetooth of Bluetooth 3.0 heeft ongeveer dezelfde specificaties als Wireless USB, maar verbruikt minder stroom.

USB 3.0 en Firewire S3200
Het snellere USB 3.0 werkt nog wel met kabels, maar is tien keer sneller dan het huidige USB 2.0. Je kunt er een HD-film in 70 seconden mee kopiëren, tegenover in 14 minuten bij USB 2.0.
De nieuwe FireWire-versie kreeg de naam S3200 mee en is vier keer

1
2
3
4
5
6
Vorig artikelVideo opnemen zonder pc te gebruiken
Volgend artikelIntel introduceert efficiëntere Centrino-processoren voor notebooks
Jozef Schildermans
Jozef Schildermans is journalist en schrijver. Zijn recentste roman is De reis van de hofarts (samen met Ludo Schildermans) onder de auteursnaam L.J. Schildermans gepubliceerd bij Uitgeverij Houtekiet.

2 REACTIES

  1. Melanie, als ik het forum op jullie site bekijk dan zijn dat toch wel echte freaks hoor… alleen al de problemen (en kosten!) met de douane om een iphone binnen te krijgen in België. Een normale consument begint daar niet aan.

Reacties zijn gesloten.