“Ipodisering” bedreigt voortbestaan pc

2
63

rond met geïmporteerde en gekraakte exemplaren, zodat ze er ook op Belgische of Nederlandse gsm-netwerken mee kunnen bellen.
Apple iPod Touch De iPhone is vooral succesvol door zijn zeer gebruiksvriendelijke aanraakinterface. Die wordt nu ook gebruikt door de 8 mm dunne iPod touch, de zesde generatie van Apple’s digitale multimediaspeler. De oude versie, met klikwielinterface, heet voortaan iPod Classic. 

3G/UMTS
Waarnemers achten de kans groot dat Apple in 2008 uitpakt met een 3G (UMTS)-versie van de iPhone. Die snellere tweede generatie van de iPhone zal beter geschikt zijn om er onderweg bijvoorbeeld YouTube-filmpjes mee te bekijken. Analisten speculeren er verder op dat Steve Jobs deze maand op Apple World een goedkope ultradraagbare Mac zal aankondigen, mogelijk met een iPhone-achtig aanraakscherm, maar in elk geval met MacOS.X Leopard als besturingssysteem.

Ultradraagbaar
Apple zou daarmee inspelen op de nieuwe trend van ultradraagbare computertjes. Asus, Dell, Packard-Bell, Sony en Samsung hebben al zeer compacte Windows-gebaseerde computertjes in het gamma of pakken daar in de loop van 2008 mee uit. De prijzen schommelen tussen 500 en 1.000 euro; vermoedelijk zal de ultradraagbare Mac, zo die er komt, minstens 1.000 euro kosten.
Maar ook gsm-fabrikanten zoals HTC en Nokia begeven zich op die markt met apparaatjes die ook wel omschreven worden als ‘internettabletten’ en die vooral bedoeld zijn om er onderweg mee te e-mailen of te surfen. In tegenstelling tot de Windows-gebaseerde

1
2
3
4
5
6
Vorig artikelVideo opnemen zonder pc te gebruiken
Volgend artikelIntel introduceert efficiëntere Centrino-processoren voor notebooks
Jozef Schildermans
Jozef Schildermans is journalist en schrijver. Zijn recentste roman is De reis van de hofarts (samen met Ludo Schildermans) onder de auteursnaam L.J. Schildermans gepubliceerd bij Uitgeverij Houtekiet.

2 REACTIES

  1. Melanie, als ik het forum op jullie site bekijk dan zijn dat toch wel echte freaks hoor… alleen al de problemen (en kosten!) met de douane om een iphone binnen te krijgen in België. Een normale consument begint daar niet aan.

Reacties zijn gesloten.