“Ipodisering” bedreigt voortbestaan pc

2
63

ultracompacte notebooks hebben tablets zoals de Nokia N810 een aanraakgevoelig scherm, zodat je ze gemakkelijker kunt gebruiken terwijl je bijvoorbeeld wandelt. 

Packard Bell XS20
Packard Bell XS20 mininotebook (lees onze test)

Silverthorne
De ultradraagbare Windows-notebooks zullen overigens in de loop van 2008 steeds krachtiger worden. Intels nieuwe Silverthorne-processor, aangekondigd voor de eerste helft van dit jaar, is zo krachtig als een traditionele processor, maar kan wel worden ingebouwd op een piepklein moederbordje van nauwelijks 8 op 15 cm.
Intel hoopt dat fabrikanten met behulp van Silverthorne massaal zogenaamde MID’s of Mobile Internet Devices op de markt zullen brengen. Silverthorne gebruikt bovendien tien keer minder stroom en de chipset die erbij hoort ondersteunt naadloos de draadloze communicatiestandaarden WiFi, 3G en WiMAX.

MyVu
Het kan trouwens nog kleiner. Het Amerikaanse bedrijf MyVu kondigt een serie

1
2
3
4
5
6
Vorig artikelVideo opnemen zonder pc te gebruiken
Volgend artikelIntel introduceert efficiëntere Centrino-processoren voor notebooks
Jozef Schildermans
Jozef Schildermans is journalist en schrijver. Zijn recentste roman is De reis van de hofarts (samen met Ludo Schildermans) onder de auteursnaam L.J. Schildermans gepubliceerd bij Uitgeverij Houtekiet.

2 REACTIES

  1. Melanie, als ik het forum op jullie site bekijk dan zijn dat toch wel echte freaks hoor… alleen al de problemen (en kosten!) met de douane om een iphone binnen te krijgen in België. Een normale consument begint daar niet aan.

Reacties zijn gesloten.