Radio, draadloze muziekspeler en iPod dock in een compacte kubus

0
136

zendernamen. Een draadantenne wordt meegeleverd, maar je kunt natuurlijk ook een vaste coaxantenne aansluiten. Je kunt zenders manueel of automatisch toewijzen aan presets. Het is ook mogelijk de gevoeligheid van de FM-radio te wijzigen (drie niveaus). Het is ook mogelijk om FM-zenders toe te voegen aan de favorietenlijst die je met een aparte toets op de afstandsbediening kunt selecteren. Bovendien kun je die favorietenlijst nog bewerken via de ingebouwde webserver van het apparaat.
Omdat de NOXON 2 radio voor iPod een ingebouwde klok en wekker heeft, kun je hem ook als wekkerradio gebruiken. Het apparaat ondersteunt twee afzonderlijke wektijden. Bovendien is er ook een sluimerfunctie.

 

iPod-dockNOXON 2 radio met iPod
De iPod-dock laadt de aangesloten iPod uiteraard ook op. Je kunt de iPod bedienen met de afstandsbediening; het iPod-menu en gekozen nummer verschijnt ook op het display van de NOXON. De plastic inleggers voor de verschillende iPod-modellen van Apple worden niet meegeleverd, daar moet je zelf voor zorgen. Bij nogal wat iPod’s worden die echter standaard meegeleverd, dus een echt probleem hoeft dat niet te zijn.

Geluidskwaliteit
De meegeleverde versterker speelt redelijk hard en de geluidskwaliteit is zeker adequaat voor gebruik als radio in de keuken of als wekkerradio op de slaapkamer. Echte hifikwaliteit mag je echter niet verwachten. Die krijg je wel als je de NOXON op een goede versterker aansluit. Op de analoge geluidsuitgang zit wel nogal wat ruis. De NOXON 2 radio voor iPod speelt via die analoge geluids uitgang hard genoeg en klinkt vrij neutraal. De digitale geluidsuitgang biedt de beste geluidskwaliteit, dus als het even kan sluit je de NOXON op die manier aan op je muziekinstallatie. Het draadloos streamen werkte tijdens onze test storingloos.

Conclusie
Hoewel het scherm verbeterd is tegenover vorige versies, blijft dit toch het grote zwakke punt van de NOXON 2 radio voor iPod. De sterke punten maken echter veel goed: deze draadloze muziekspeler heeft eigenlijk alle functies aan boord die je van een moderne "radio" mag verwachten. De geluidskwaliteit van de ingebouwde speakers is aanvaardbaar, maar het geluid komt pas echt tot zijn recht als je de NOXON digitaal aansluit op een goede muziekinstallatie. De prijs is alleszins aanvaardbaar voor zoveel functionaliteit.
Adviesprijs
€ 349 (maar straatprijzen zakken tot onder de 299 euro)
Systeemvereisten
Algemeen
* 802.11b of 802.11g draadloze netwerkadapter of 802.11g WLAN toegangspunt (aanbevolen) of Ethernet adapter (802.3)
* Minimum 20 MB vrije ruimte op harde schijf
* CD of DVD drive voor driver en software installatie
* WPA encryptie ingeschakeld (aanbevolen)
* Breedband Internet Dienst (noodzakelijk voor internetradio)

Vereisten PC
* Minimum Pentium III 500 MHz processor
* Windows 2000, XP of Vista
* UPnP server applicatie bv. Twonkyvision MusicServer (meegeleverd, aanbevolen)
* Microsoft Windows Media Connect voor DRM10 beveiligde muziek

Vereisten Mac
* Macintosh computer met een PowerPC G4 of G5 processor of hoger
* Mac OS X 10.3 of hoger
* iTunes geïnstalleerd om muziekinhoud te kunnen bekijken
* UPnP server applicatie (Elgato EyeConnect bijgevoegd)

1
2
3
4
5
Vorig artikelDraadloze projectorserver van Edimax
Volgend artikelMultifunctionals voeren verscheidene taken tegelijk uit
Jozef Schildermans
Jozef Schildermans is journalist en schrijver. Zijn recentste roman is De reis van de hofarts (samen met Ludo Schildermans) onder de auteursnaam L.J. Schildermans gepubliceerd bij Uitgeverij Houtekiet.