Radio, draadloze muziekspeler en iPod dock in een compacte kubus

0
136

scherper en van op grotere afstand leesbaar.
Het scherm kent nu ook een zoomstand om de letters groter weer te geven. Bovendien kan het in de ruststand de tijd weergeven met mindere intensiteit, waardoor je het ook in een slaapkamer kunt gebruiken. Je kunt de boel trouwens zo regelen dat het scherm automatisch dimt, bijvoorbeeld bij het activeren van de ingebouwde wekker- of sluimerfuncties.

 

Afstandsbediening
Bediening is mogelijk met behulp van de meegeleverde, uit het Verre Oosten afkomstige infrarode afstandsbediening of de grote zilverkleurige knoppen op de bovenkant. Een configuratiewizard helpt bij het in gebruik nemen van het apparaat en het configureren van het netwerk. Ook de handleiding bevat daarover heel wat (zeer gedetailleerde) informatie.
Terratec levert ook Windows-software (DMP Installer) mee waarmee een in het netwerk aanwezige NOXON 2 radio voor iPod op een pc kan worden gedetecteerd en geconfigureerd. Via die software is het ook mogelijk een firmware-update uit te voeren. Dit kan nu echter ook gebeuren via de webinterface (bij de oudere NOXON’s moet je altijd de speciale software gebruiken om de firmware te upgraden).

NOXON 2 radio achterkantAansluitingen
Op de zijkant van de NOXON 2 radio voor iPod zit een USB 2.0 "On the Go" (OTG) hostaansluiting waarop een digitale audiospeler of USB-harde schijf, die het OTG-protocol ondersteunt, kan worden aangesloten. De muziek die daarop staat kan vervolgens ook worden beluisterd op de aangesloten muziekinstallatie. Op die zijkant bevindt zich verder nog een 3,5 mm "minijack" hoofdtelefoonaansluiting.
Op de achterkant zitten analoge en digitaal-optische geluidsaansluitingen. Verder is er een coax-antenneaansluiting en één vaste Ethernet-aansluiting.
De NOXON 2 radio voor iPod kan ook draadloos via een 802.11b of 802.11g WiFi-netwerk aan een muziekserver worden gekoppeld. Daarbij worden de beveiligingsprotocols WEP, WPA en WPA2 ondersteund. De gebruiker kan drie netwerkprofielen configureren en daartussen kiezen bij het opstarten van het apparaat.

Muziekservers
De NOXON 2 radio voor iPod is compatibel met UPnP AV (en daarmee compatibele muziekservers zoals Windows Media Connect, Windows Media Player 11, MusicMatch Jukebox en Elgato EyeConnect) en met Twonky-server, gratis software van

1
2
3
4
5
Vorig artikelDraadloze projectorserver van Edimax
Volgend artikelMultifunctionals voeren verscheidene taken tegelijk uit
Jozef Schildermans
Jozef Schildermans is journalist en schrijver. Zijn recentste roman is De reis van de hofarts (samen met Ludo Schildermans) onder de auteursnaam L.J. Schildermans gepubliceerd bij Uitgeverij Houtekiet.