Radio, draadloze muziekspeler en iPod dock in een compacte kubus

0
136

Duitse makelij voor het streamen van digitale multimedia binnen het eigen netwerk. Elgato en Twonky worden op cd meegeleverd.
Elgato draait alleen op Mac OS. Twonky draait op zowat alle computerplatformen, met inbegrip van Macintosh, Windows en Linux. De Twonky-server wordt geconfigureerd via een webinterface. Voor mensen zonder veel computerervaring is dit wellicht te moeilijk, maar de software biedt wel veel mogelijkheden voor gevorderde gebruikers.
De automatische configuratiewizard van Twonky-server detecteert de iTunes-, Winamp en Windows-muziekdirectory’s automatisch indien ze aanwezig zijn en voegt die toe aan Twonky.

 

Selectie van muziek
Draaien er meerdere muziekservers in het netwerk dan worden die getoond op het scherm van de NOXON en kan de gebruiker de gewenste server kiezen via de afstandsbediening.
Omdat er vele honderden songs op een muziekserver kunnen staan, kan de gebruiker ook snel door de verschillende inhoudslijsten navigeren met gsm-achtige opdrachten. Dit werkt uitsluitend met de afstandsbediening. Druk binnen een inhoudslijst op de toets 0 (nul) en op de bovenste regel verschijnt een tekstinvoerveld. Nu is het mogelijk met behulp van het cijferblok op de afstandsbediening snel naar een bepaalde song of artiest te navigeren.

NOXON 2 radio speakerOndersteunde geluidsformaten
Ondersteunde geluidsformaten zijn MP3 (ook VBR), WMA-9 (ook Microsoft DRM 10), WAV, AAC+ (of HE-AAC) en OGG Vorbis. Afspeellijsten van het type pls- en m3u worden eveneens ondersteund, alsook ID3 Tags v1.0 en 2.0.

Radio- en podcast-streams
De NOXON 2 radio voor iPod heeft een lijst aan boord van meer dan

1
2
3
4
5
Vorig artikelDraadloze projectorserver van Edimax
Volgend artikelMultifunctionals voeren verscheidene taken tegelijk uit
Jozef Schildermans
Jozef Schildermans is journalist en schrijver. Zijn recentste roman is De reis van de hofarts (samen met Ludo Schildermans) onder de auteursnaam L.J. Schildermans gepubliceerd bij Uitgeverij Houtekiet.