Radio, draadloze muziekspeler en iPod dock in een compacte kubus

0
136

9.000 internetradiostations en podcasts. Die lijst wordt regelmatig bijgewerkt door Terratec en het apparaat kan de nieuwe lijst desgewenst automatisch binnenhalen. Een voorgekauwde favorietenlijst bevindt zich al in het apparaat en kan ook via het internet worden bijgewerkt. De Nederlandse en Belgische radiostations zijn netjes gegroepeerd in een submenu.
De gebruiker kan ook een eigen favorietenlijst aanmaken, of manueel streams toevoegen van radiostations die eventueel niet in de ingebouwde lijst voorkomen. Qua formaten worden MP3-, ASX- en MMS-streams ondersteund.

 

NOXON Services
Terratec kan ook allerlei muziekdiensten toevoegen aan het menu van de NOXON 2 radio voor iPod. Momenteel staan er al enkele Amerikaanse en Duitse muziekdiensten op het apparaat (BeSonic.com, Classical.com, Deutsche Welle, mp3tunes.com, BeSonic Mood Radio) waarvoor je je in sommige gevallen ook als Belg of Nederlander kunt registreren.
Specifieke muziekdiensten van bij ons staan nog niet in de lijst, maar daar wordt volgens Terratec wel aan gewerkt. Het open karakter van de NOXON Services zorgt ervoor dat dit apparaat niet snel zal verouderen. Zo krijgen de oudere NOXON’s zoals de NOXON 2 Audio bijvoorbeeld mits een firmware-upgrade ook toegang tot deze diensten. Wij slaagden er bijvoorbeeld probleemloos in zowel een NOXON 2 Audio als een NOXON iRadio met firmware uit 2005 te upgraden met de recentste firmware uit oktober 2007.

NOXON 2 radio voor iPod ingebouwde webserver

NOXON 2 radio voor iPod ingebouwde webserver

FM radio
De ingebouwde FM radio ondersteunt RDS (Radio Data System) en toont dus ook de

1
2
3
4
5
Vorig artikelDraadloze projectorserver van Edimax
Volgend artikelMultifunctionals voeren verscheidene taken tegelijk uit
Jozef Schildermans
Jozef Schildermans is journalist en schrijver. Zijn recentste roman is De reis van de hofarts (samen met Ludo Schildermans) onder de auteursnaam L.J. Schildermans gepubliceerd bij Uitgeverij Houtekiet.