Een veelzijdig product dat blijft verbluffen

0
89

gelegenheidsgebruiker. Het duurt wel even voor je ze helemaal onder de knie hebt, gelukkig is er een duidelijke Nederlandstalige handleiding meegeleverd.

De interface Flexible View, met tabs


Twee versies

OmniPage 16 komt op de markt in twee versies: OmniPage 16 (99,00 €) en OmniPage 16 Professional (479,00 €). Misschien zou Nuance de Professional versie beter "Suite" noemen, want ze bevat ook PaperPort 11 (Nuance’s toepassing voor documentbeheer) en PDF Converter 4, beide naadloos geïntegreerd in OmniPage 16. Zowel van PaperPort 11 als van PDF Converter 4 kon je al eerder een test lezen op deze website.
Een vergelijking tussen OmniPage 16 en OmniPage 16 Professional in tabelvorm vind je op de website van Nuance.

Conclusie
OmniPage 16 Professional is niet echt geschikt voor wie af en toe eens een tekstje wil inscannen, daarvoor is het te duur en al bij al toch wel vrij gecompliceerd. Gelegenheidsgebruikers zullen ruimschoots hun gading vinden in de “gewone” versie van OmniPage 16 voor 99,00 €. Voor wie regelmatig met OCR werkt daarentegen is OmniPage 16 Professional een erg veelzijdig, compleet pakket dat telkens opnieuw blijft verbluffen op het gebied van nauwkeurigheid en mogelijkheden.
Adviesprijs

OmniPage 16: € 99,00
OmniPage 16 Professional: € 479,00
OmniPage 16 ProfessionalUpgrade: € 229,00
Systeemvereisten
Intel Pentium III of hoger, of gelijkwaardige processor. Intel Core Duo, Intel Core 2 Duo of AMD X2 Dual Core 3600+ aanbevolen voor nog betere prestaties.
Windows 2000 (vanaf Service Pack 4), Windows XP 32-bits (vanaf Service Pack 2), Windows XP 64-bits, Windows Vista 32-bits, Windows Vista 64-bits
Microsoft Internet Explorer 5.5 of hoger 256 MB RAM (1 GB aanbevolen voor nog betere prestaties)
150 MB ruimte op de vaste schijf voor programma- en voorbeeldbestanden, plus 70 MB werkruimte tijdens de installatie; 245 MB voor RealSpeakTM Solo-spraakmodules (negen talen) 20 MB voor ScanSoft PDF Create! en 250 MB voor PaperPort
Kleurenmonitor met 1024 x 768 pixels en videokaart voor 16-bits kleuren of meer
Cd-romstation voor installatie Compatibele scanner met eigen stuurprogramma voor het scannen van documenten
Geluidskaart en luidsprekers voor het beluisteren van teksten
Toegang tot internet voor automatische productactivering en een up-to-date database voor de scannerwizard Voor het opslaan van DOCX-, XLSX- en PPTX-bestanden (voor Microsoft Office 2007 Word, Excel en PowerPoint) of voor het laden en opslaan van XPS-bestanden (XML Paper Specification) moet u beschikken over Microsoft .NET Framework 3.0 als u niet met Windows Vista werkt of Office 2007 heeft geïnstalleerd.
Kort

Het programma werkt beter en sneller als de processor, het geheugen en de beschikbare schijfruimte van de computer de minimale eisen overtreffen. Dit geldt vooral bij het omzetten van zeer grote PDF-bestanden in kleur. OmniPage is speciaal ontwikkeld voor het gebruik van multi-coreprocessoren.

1
2
3
4
5
6
7
8
Vorig artikelKleurenprinter met LED-technologie voor werkgroepen tot vijf mensen
Volgend artikelVeelzijdige video- en fotocamera
René Paulus
René Paulus is medewerker van Diskidee.