Een veelzijdig product dat blijft verbluffen

0
89

echt bliksemsnel. Om je een idee te geven: we scannen dezelfde artikels met dezelfde scanner eerst op een Pentium IV – 1,7 GHz computer waarop OmniPage 12 geïnstalleerd is en daarna op een computer met Dual Core – 3,2 GHz waarop OmniPage 16 staat. In de tweede configuratie blijkt de OCR conversie steeds 3 tot 4 keer sneller. Het feit dat OmniPage 16 geoptimaliseerd werd voor het werken met Dual Core processors zal daar wel niet vreemd aan zijn, maar het verschil is wel indrukwekkend.

Een beetje hulp is altijd welkom


De nauwkeurigheid getest

Voor het eerste deel van deze test genereren we een tekst van meer dan 100 woorden in het veel voorkomende lettertype Times New Roman en zetten die achtereenvolgens in Normal, Italic, Bold, Underlined en dan nog eens in een aantal combinaties hiervan. Dat herhalen we dan allemaal met Arial, in Verdana alsook in de nieuwe standaardfonts van Office 2007: Calibri en Cambria.
Normaal verwacht je hieronder nu een tabelletje met het aantal fouten, maar dat is nogal zinloos: OmniPage 16 legt het parcours volkomen foutloos af! Prachtig resultaat natuurlijk, oudere OCR-programma’s hebben het vaak moeilijk met onderlijnde tekst omdat de streep onder een letter het beeld sterk vertekent.
In een tweede deel nemen we enkele artikels uit kranten, tijdschriften en reclamefolders. Zoals verwacht is de foutenlast omgekeerd evenredig met de kwaliteit van het drukwerk.
Reken op 2 à 4 fouten per A4 bij verzorgd drukwerk, bij krantenartikels mag je deze waarden maal 10

1
2
3
4
5
6
7
8
Vorig artikelKleurenprinter met LED-technologie voor werkgroepen tot vijf mensen
Volgend artikelVeelzijdige video- en fotocamera
René Paulus
René Paulus is medewerker van Diskidee.