Een veelzijdig product dat blijft verbluffen

0
89

De Klassieke weergave
Deze weergave heeft veel weg van vorige OmniPage-versies en is dus voornamelijk bedoeld voor gebruikers die al bekend zijn met OmniPage.

De Flexibele weergave
Deze weergave voorziet Nuance voor geavanceerde OmniPage-gebruikers. In feite biedt ze alleen maar een alternatieve lay-out met tabbladen voor de OmniPage-functievensters, zodat elk venster meer ruimte heeft.

Keuze uit drie verschillende interfaces


De Snelle-conversieweergave

Deze is bedoeld voor nieuwe OmniPage-gebruikers. Volgens Nuance kan je met deze weergave zonder veel kennis van het programma snel en eenvoudig documenten converteren. De belangrijkste conversieopties vind je weergegeven in één venster.
Het opzet op zich is niet slecht, het is al bij al zelfs vrij goed uitgewerkt, maar hier en daar laat Nuance toch een steek vallen. Zo is het eerste wat het programma je vraagt Bestand Laden. Een neofiet haakt hier al meteen af want weet die veel dat je eerst op het kleine pijltje naast het venster Documentbron moet klikken om in een drop-down lijst Bestand Laden te wijzigen in Kleur Scannen. Bovendien onthoudt OmniPage 16 de naam van het laatst gebruikte resultaatsbestand – standaard is dat Snelleconversie1.doc – maar past geen auto-increment in de nummering toe. Wanneer je even niet oplet overschrijf je het vorige bestand.

Het resultaat is foutloos en staat in één enkel tekstframe

1
2
3
4
5
6
7
8
Vorig artikelKleurenprinter met LED-technologie voor werkgroepen tot vijf mensen
Volgend artikelVeelzijdige video- en fotocamera
René Paulus
René Paulus is medewerker van Diskidee.