Zelf navigatiekaarten verbeteren met TomTom GO 520/720

0
63

de zuignap correct vast zit; aangezien er geen klem op de nap zit moet je dit handmatig controleren, bovendien hangt het ook van de netheid en de hellingsgraad van de voorruit af of de zuignap überhaupt goed kan worden bevestigd.

 

Het breedbeeldscherm is haarscherp en reageert snel, maar bij direct zonlicht blijft het erg moeilijk leesbaar. Dat is vooral een probleem als je het apparaat buitenshuis gebruikt in de hoogzomer; in de wagen is het scherm meestal wel goed leesbaar.

De carkit functioneert goed, maar de geluidskwaliteit laat in sommige wagens en in combinatie met sommige gsm’s te wensen over. Als je er zeker van wilt zijn dat de carkit goed samenwerkt met jouw gsm en in jouw wagen dan zit er niets anders op dan dit eerst in de praktijk uit te proberen. Er zijn immers zoveel variabelen die de geluidskwaliteit kunnen beïnvloeden dat het onmogelijk vooraf valt te voorspellen of de carkit bruikbaar is. Overigens is dit een punt van kritiek dat voor de meest Bluetooth-carkits geldt en dus iets wat je niet honderd procent aan TomTom kunt verwijten.

De FM-zender is niet erg sterk (wat overigens een wettelijke vereiste is voor dit soort apparaten), wat in sommige wagens problemen kan geven met ruis of met een erg laag volume. Dit hangt mede af van het soort antenne waarmee jouw wagen is uitgerust en van de juiste positionering van de GO 720 in de wagen. Ook hier is de boodschap: experimenteren.

Ondanks de vrij hoge prijs levert TomTom weinig extra’s mee. Zo ontbreken een draagtasje en een afstandsbediening. Die zijn tegen meerkost wel apart verkrijgbaar. Wel wordt een USB-dockingstation meegeleverd; dat is tegelijk de enige manier om de GO 520/720 thuis op te laden. Een USB-lader wordt niet meegeleverd maar kun je wel apart kopen (en ook bijvoorbeeld de USB-lader voor je iPod kun je hiervoor gebruiken, want de GO 502 en 720 gebruiken hebben standaard mini-USB-aansluiting).

 De TomTom 720 berekent ook lange routes zeer snel

De TomTom 720 berekent ook lange routes zeer snel

1
2
3
4
5
6
7
8
Vorig artikelCamera die je bedient met een interactief LCD-scherm
Volgend artikelKleinste Full HD digitale videocamera van Sanyo
Jozef Schildermans
Jozef Schildermans is journalist en schrijver. Zijn recentste roman is De reis van de hofarts (samen met Ludo Schildermans) onder de auteursnaam L.J. Schildermans gepubliceerd bij Uitgeverij Houtekiet.