Zelf navigatiekaarten verbeteren met TomTom GO 520/720

0
63

gesproken dialoog inspreken. Cijfers moeten individueel worden ingesproken (bijvoorbeeld "één", "twee" voor twaalf). Hoewel adressen inspreken tijdens het rijden veiliger is dan ze uit een menu kiezen dien je wel nog altijd eerst het menu te kiezen dat de gespreksherkenning activeert, dus honderd procent handenvrij werkt dit systeem nog niet. Misschien moet TomTom op een volgende versie een spraakherkenningknop voorzien waar je maar één keer op hoeft te drukken (of zelfs een "toverwoord" of "magic word" waarmee de spraakherkenning volledig handenvrij kan worden gestart). 

MapShare
Een andere handige nieuwigheid is de MapShare-technologie waarmee gebruikers zelf verbeteringen kunnen aanbrengen in de kaarten. Het is onder andere mogelijk straatnamen te verbeteren, de verkeersrichting van een straat te wijzigen, een straat al dan niet te blokkeren, een POI of interessante plaats toe te voegen of te verbeteren en zelfs om een ontbrekende straat of rotonde toe te voegen. De wijzigingen worden via TomTom Home naar TomTom gestuurd en gebruikers kunnen zich desgewenst ook abonneren op de wijzigingen die TomTom verzamelt. Natuurlijk kun je beperkingen opgegeven, zodat je geen wijzigingen op je apparaat zet die door grappenmakers zijn verzonnen. 

TomTom MapShare kaartcorrecties

TomTom MapShare kaartcorrecties

TomTom MapShare mogelijke soorten correcties
TomTom MapShare mogelijke soorten correcties

Help mij!
Het nieuwe help-menu verhoogt zeker de veiligheid. Het verzamelt een hoop opties die

1
2
3
4
5
6
7
8
Vorig artikelCamera die je bedient met een interactief LCD-scherm
Volgend artikelKleinste Full HD digitale videocamera van Sanyo
Jozef Schildermans
Jozef Schildermans is journalist en schrijver. Zijn recentste roman is De reis van de hofarts (samen met Ludo Schildermans) onder de auteursnaam L.J. Schildermans gepubliceerd bij Uitgeverij Houtekiet.