Zelf navigatiekaarten verbeteren met TomTom GO 520/720

0
63

TomTom bij een volle lading tot vijf uur uit. Je kunt nog meer stroom besparen door het scherm tijdens het navigeren automatisch te laten uitschakelen op stukken weg waar er geen manoeuvres gebeuren.

Problemen
Vlak na het uitkomen van deze navigatiecomputer meldden sommige gebruikers op internetfora problemen met vastlopers en crashes. Ondertussen is er een software-update uit die de gesignaleerde problemen lijkt te verhelpen. Wij hebben er tijdens onze test in elk geval geen last van gehad. Ook TomTom Home werd vernieuwd. De oude versie wordt nog meegeleverd op cd, maar via de automatische update-optie kun je die vernieuwen naar de flink gewijzigde versie 2.0. De pc-applicatie voor het beheren van de GO 720 kreeg een eenvoudigere interface mee, die geïnspireerd lijkt op de even eenvoudige interface van de GO 720 zelf. Een van de nieuwe mogelijkheden is nu dat je de GO 720 van op je pc kunt bedienen. De schermafdrukken bij dit artikel hebben we op die manier gemaakt.

Je kunt ook het bewegende 'autosymbool' tijdens het navigeren wijzigen

Je kunt ook het bewegende ‘autosymbool’ tijdens het navigeren wijzigen

Zwakke punten
Hoewel de GO 720 heel veel sterke punten heeft, hebben we toch ook wat punten van kritiek.

De erg compacte zuignap viel bij ons een keer met apparaat en al van de voorruit. Andere gebruikers op internetfora melden gelijkaardige problemen. Controleer dus erg goed of 

1
2
3
4
5
6
7
8
Vorig artikelCamera die je bedient met een interactief LCD-scherm
Volgend artikelKleinste Full HD digitale videocamera van Sanyo
Jozef Schildermans
Jozef Schildermans is journalist en schrijver. Zijn recentste roman is De reis van de hofarts (samen met Ludo Schildermans) onder de auteursnaam L.J. Schildermans gepubliceerd bij Uitgeverij Houtekiet.