Zelf navigatiekaarten verbeteren met TomTom GO 520/720

0
63

gebruiken voor het weergeven van de navigatie-instructies. Het duurt ongeveer een kwartier om het vijftigtal instructies in te spreken, maar je bent niet verplicht ze allemaal in te spreken: de ontbrekende stemmen worden gewoon uitgesproken door de TomTom-stem die je hebt ingesteld. Je kunt de eigen opnames naar keuze in- of uitschakelen via het instellingenmenu. 

Bluetooth en multimedia
Ook op multimediagebied steken er nieuwigheden in de GO 720. De ingebouwde Bluetooth-carkit kan bij geschikte gsm’s ook het adresboek kopiëren naar de GO 720 zodat je met een simpele toets op het scherm een correspondent kunt opbellen. Ook kun je SMS-berichten lezen of schrijven (als is het natuurlijk niet de bedoeling dat je dit al rijdende doet).
Via een ingebouwde FM-zender kun je de gesproken instructies desgewenst ook weergeven via de autoradio. Beschikt je wagen over een Bluetooth-muzieksysteem dan kun je ook via die weg de stemmen weergeven. Je kunt de GO 720 als muziekspeler gebruiken en ook dat geluid kun je via FM of Bluetooth (of via een 3,5-mm audiokabel) op de geluidsinstallatie van je wagen beluisteren. De twee mogelijkheden (gesproken instructies en muziek) kunnen overigens apart worden ingesteld, zodat je het ene via de ingebouwde luidspreker van de TomTom en het andere via de autoradio kunt beluisteren. Omdat je via een speciale kabel ook je Apple iPod op de GO 720 kunt aansluiten kun je deze navigatiecomputer dus ook gebruiken als FM-zender voor je iPod.
Daarnaast is het ook mogelijk diavoorstellingen van jpg-foto’s op het scherm te bekijken.

Mogelijkheden geluidsuitvoer

Mogelijkheden geluidsuitvoer

Autonomie
De ingebouwde, niet-verwisselbare batterij houdt het volgens

1
2
3
4
5
6
7
8
Vorig artikelCamera die je bedient met een interactief LCD-scherm
Volgend artikelKleinste Full HD digitale videocamera van Sanyo
Jozef Schildermans
Jozef Schildermans is journalist en schrijver. Zijn recentste roman is De reis van de hofarts (samen met Ludo Schildermans) onder de auteursnaam L.J. Schildermans gepubliceerd bij Uitgeverij Houtekiet.