Realistische Racesimulator

0
51

doel of beperkingen. Omdat we toch wat huiverig zijn en eerst willen oefenen, kiezen we voor de laatste optie, ook wel Free Run genoemd.

Hulpmiddeltjes
Zodra we een keuze hebben gemaakt uit de grote selectie van auto’s gaan we het asfalt op. Overigens biedt Forza 2 meer dan 300 verschillende auto’s en gaat daarmee direct de confrontatie aan met Grand Turismo op de Playstation.

Forza Motorsport 2 - een auto kiezen

Autootje kiezen

Nog voordat we kunnen racen, kunnen we instellen hoe realistisch het allemaal moet zijn. Zo kan er worden geholpen met het remmen, de stabiliteit, de wegligging en er kan zelfs een optimale racelijn worden uitgetekend op het asfalt. Hoe meer je van deze hulpmiddeltjes aanzet, des te lager wordt de beloning, ook al finish je al eerste. Rijden zonder enige hulpmiddelen is alleen aan te raden voor de echte race-experts. Wij kiezen voor de makkelijke weg. De volgende keuze die Forza 2 ons voorschotelt, is die van circuits. Forza 2 heeft meer dan 60 circuits in 18 omgevingen waaronder 13 echte circuits met licentie. Dit houdt in dat alles tot in de kleinste details overeenkomt met de echte circuits.

Forza Motorsport 2 - fraaie omgeving

Fraaie omgevingen

Vloeiend
Na enige seconden naar een laadscherm te hebben gekeken, begint de actie. Wat direct opvalt, is dat Forza 2 draait op 60 frames (beelden) per seconde. Dit zorgt voor een uiterst vloeiend en overtuigend geheel. De meeste Xbox 360 spellen draaien op 30 frames per seconde. Reden hiervoor is dat er dan

1
2
3
4
5
Vorig artikelDraadloos steekt kabel naar kroon
Volgend artikelUPC-klanten ontevreden na overname door Telenet