Visitekaartjes: orde in de chaos met CardScan Personal

1
68

 

Installatie

De installatie heeft nogal wat voeten in de aarde. Niet dat het moeilijk is of dat er iets niet werkt, maar samen met je CardScan krijg je ook gratis een account bij @yourservice. Automatisch worden je gegevens gekopieerd naar de servers van CardScan, zodat je niet alleen altijd een back-up hebt maar bovendien kan je die gegevens overal ter wereld raadplegen via het Internet. Uiteraard zijn die gegevens beveiligd, vandaar de ietwat omslachtige installatie.
De CardScan zelf heeft geen eigen geheugen en geen eigen voeding, zodat hij alleen kan werken met een pc waarop de software geïnstalleerd is. Het nut van het draagtasje ontgaat ons dan ook een beetje: het lijkt hoe dan ook eenvoudiger enkele visitekaartjes mee naar huis te nemen dan je CardScan annex notebook mee te zeulen naar vrienden of zakelijke contacten.

Voorbeeld van een contactpersoon in de CardScan software

CardSacn software

De software is erg gebruiksvriendelijk. Het scherm is verdeeld in drie vakken. Links zie je een alfabetische lijst met de namen plus een index om snel naar een bepaalde letter te gaan. Klik je op een naam, dan zie je rechtsboven de details van die persoon en rechtsonder het ingescande beeld van het kaartje. Je kunt ook op alle mogelijke manieren zoeken naar de gegevens, bijvoorbeeld wanneer je je alleen maar de voornaam herinnert of wanneer je vergeten bent wie je contactpersoon binnen een bepaald bedrijf is.
Bij @yourservice op het Internet (www.cardscan.net) is de lay-out lichtjes anders, maar na het inloggen heb je wel dezelfde mogelijkheden, inclusief het ingescande beeld van het visitekaartje. Bijzonder handig is de rechtstreekse link met Google Maps: met één klik op het adres van je contactpersoon verschijnt een plannetje op het scherm met een pijltje naar de juiste locatie. Je kunt dan verder in- of uitzoomen, maar dat is natuurlijk de verdienste van Google Maps.

Stap 1: het scannen van de kaartjes

De praktijk

Voor de test verzamelden we enkele tientallen kaartjes. Het kleinste kaartje was 55 x 82 mm, het grootste 60 x 100. Dat laatste bleek ook zowat het maximum te zijn voor onze CardScan, bredere kaartjes passen niet meer in de gleuf. Je legt het kaartje op het toestel en het wordt keurig naar binnen getrokken voor de scan. De oriëntatie van het kaartje speelt hierbij geen enkele rol, leg je het onderste boven dan draait het programma het beeld wel in de juiste richting. Ook verticaal bedrukte kaartjes vormen geen probleem, er was er zelfs eentje bij dat diagonaal bedrukt werd – waar halen ze het uit – maar dat wordt eveneens foutloos herkend.
Wat zeker opvalt is dat er geen enkele standaard bestaat: de naam van het bedrijf, de naam van de contactpersoon en de telefoonnummers staan in de meest willekeurige volgorde op zowat alle denkbare plaatsen van de kaartjes.

Stap 2: het verwerken (OCR + toevoegen aan de databank)

1
2
3
4
5
Vorig artikelPrintkostenbeheerder
Volgend artikelJe eigen hotspot
René Paulus
René Paulus is medewerker van Diskidee.

1 REACTIE

  1. MIjn ervaringen met de producten van CardScan zijn erg goed. Voor mijn ondernemingen BitsOfContact (http://www.bitsofcontact.nl), gebruik ik de apparaten intensief, ze scannen visitekaartjes goed en snel. Natuurlijk is altijd een handmatige nabewerking nodig, maar ook dat lijkt steeds minder te worden. Het lijkt wel of het apparaat zelf leert. Wel zo handig als de professie van je onderneming is om batches visitekaartjes makkelijk en betrouwbaar in te scannen. M. de la Fuente

Reacties zijn gesloten.