Is platter beter?

2
89

De Samsung SGH-D900 ondersteunt PictBridge waarmee je via de meegeleverde USB-kabel of via Bluetooth direct kan printen op compatibele fotoprinters. Ook heeft deze gsm een viewer om populaire Office-formaten en PDF-documenten te bekijken. Bij beide gsm’s kan je de software-functionaliteit uitbreiden met behulp van Java.
De autonomie van beide gsm’s is eerder beperkt, zeker als je vaak gebruikt maakt van de internet- of multimediafuncties. In de praktijk zal je de batterij bij intensief gebruik dagelijks moeten opladen, al houdt de Sony Ericsson het op een volle batterij iets langer uit dan de Samsung. (De opgegeven standby-tijd is 260 uur voor de Samsung en 425 uur voor de Sony Ericsson, maar dan mag je de gsm natuurlijk helemaal niet gebruiken.) Platheid heeft dus ook zijn prijs…

Samsung SGH-D900 zijaanzicht  Sony Ericsson W880i zijaanzicht
Zijaanzicht van de Samsung SGH-D900 en Sony Ericsson W880i

Conclusie
Platter is beter, maar niet op alle gebied. Zo zal je een platte gsm sneller ergens vergeten en daardoor misschien kwijtraken, is het moeilijker om er stabiele foto’s mee te nemen en bieden de kleine en lichte batterijen een beperkte autonomie. Toch hebben zowel de Samsung SGH-D900 als de Sony Ericsson W880i een hoog "wow"-gehalte. Wow omwille van hun mooie, slanke design. En wow omdat de ontwerpers zoveel functionaliteit in een piepkleine verpakking kwijt konden. De W880i biedt ongetwijfeld de meeste functionaliteit, maar omdat de SGH-D900 al wat langer op de markt is kan je hem voor minder geld op de kop tikken. Persoonlijk zouden we toch voor de W880i kiezen, omdat het slide-upontwerp van de SGH-D900 ons niet zo bevalt. Maar dat is puur een kwestie van persoonlijke smaak, het zijn allebei goede smartphones.
Adviesprijs

– Samsung SGH-D900: straatprijzen tussen € 296,- en € 335,-
– Sony Ericsson W880i: straatprijzen tussen € 399,- en € 494,-

1
2
3
4
5
Vorig artikelMonochrome laserprinter voor middelgrote en grote kantoren
Volgend artikelDraadloos printen
Jozef Schildermans
Jozef Schildermans is journalist en schrijver. Zijn recentste roman is De reis van de hofarts (samen met Ludo Schildermans) onder de auteursnaam L.J. Schildermans gepubliceerd bij Uitgeverij Houtekiet.

2 REACTIES

  1. ik had een vraag, ik heb een samsung d900i en ik wil er graag programma’s voor downloaden en installeren , heeft iemand een idee hoe je dat moet doen?   bedankt! stephan

  2. Ben zelf eigenaar geweest van een Samsung D900. Kocht het toestel in september 2006 nog aan 450€. Omdat er geen draagtasje voor bestond, gebruikte ik het toestel zonder voor mijn werk in Afrika. Precies 2,5 maanden! Dan gaf het de geest. Verdikt: vochtschade en geen garantie. Dit heb ik nooit meegemaakt met mijn Nokia toestellen, een 6310 en 7610 die beiden jaren in Afrika functioneerden zonder problemen. Het enige verschil is dat de Samsung in het borstzakje van mijn hemd zat. Als toestel vond ik het schitterend, en hou vooral van het slide model, zo ben je zeker dat het toestel af staat, MAAR PLATTER IS DUS NIET BETER!!!!

Reacties zijn gesloten.