Is platter beter?

2
89

Digitale camera
Sony Ericsson W880i camera De Samsung heeft een digitale camera met een maximale resolutie van 2.048 x 1.536 pixels (3,1 megapixels) en  een 4x digitale zoom. De Sony Ericsson heeft een maximale resolutie van 1600 x 1200 pixels (2,0 megapixels) en een 2,5x digitale zoom. Als extra heeft de Samsung een ingebouwde flits en een autofocuslens met een redelijke werkende macrofunctionaliteit.
Het is moeilijk stabiele foto’s te nemen omdat deze gsm’s zo licht zijn; een beeldstabilisator is bij geen van beide ingebouwd. Het beste resultaat bereik je met de zelfontspanner, want om scherpe klik-en-schiet-opnames te maken moet je over een erg vaste hand beschikken.
De foto’s van de Samsung zijn verrassend genoeg niet zo heel veel beter dan die van de Sony Ericsson, ondanks zijn hogere resolutie. De Samsung-foto’s hebben wel wat meer detail, maar die van de Sony Ericsson zijn natuurgetrouwer en vertonen minder kleurafwijkingen. Geen van beide gsm’s kunnen echter tippen aan een echte digitale camera. Ook de eerder door ons geteste Nokia N73 en Sony Ericsson K800i foto-gsm’s maken betere foto’s. Van dit viertal gsm’s biedt de Sony Ericsson K800i overigens de allerbeste fotokwaliteit, maar die smartphone is natuurlijk wel een stuk zwaarder en dikker.

Samsung SGH-D900 camera

Muziekkwaliteit
We beoordeelden deze gsm’s ook als digitale muziekspelers. Bij beide gsm’s krijg je een geheugenkaartje van 1 GB meegeleverd. Dat heb je in elk geval nodig als je ze als digitale camera en/of als muziekspeler wil gebruiken, want het interne geheugen is daarvoor te beperkt, al heeft de SGH-D900 wel meer dan vier keer meer gebruikersgeheugen dan de W880i (70 MB tegenover 16 MB).
De meegeleverde pc-software van beide gsm’s is gebruiksvriendelijk en synchroniseert je muziekverzameling al dan niet automatisch met je gsm, waarbij ook de ID3-tags worden overgezet. (Mac-software wordt niet meelgeverd.)

1
2
3
4
5
Vorig artikelMonochrome laserprinter voor middelgrote en grote kantoren
Volgend artikelDraadloos printen
Jozef Schildermans
Jozef Schildermans is journalist en schrijver. Zijn recentste roman is De reis van de hofarts (samen met Ludo Schildermans) onder de auteursnaam L.J. Schildermans gepubliceerd bij Uitgeverij Houtekiet.

2 REACTIES

  1. ik had een vraag, ik heb een samsung d900i en ik wil er graag programma’s voor downloaden en installeren , heeft iemand een idee hoe je dat moet doen?   bedankt! stephan

  2. Ben zelf eigenaar geweest van een Samsung D900. Kocht het toestel in september 2006 nog aan 450€. Omdat er geen draagtasje voor bestond, gebruikte ik het toestel zonder voor mijn werk in Afrika. Precies 2,5 maanden! Dan gaf het de geest. Verdikt: vochtschade en geen garantie. Dit heb ik nooit meegemaakt met mijn Nokia toestellen, een 6310 en 7610 die beiden jaren in Afrika functioneerden zonder problemen. Het enige verschil is dat de Samsung in het borstzakje van mijn hemd zat. Als toestel vond ik het schitterend, en hou vooral van het slide model, zo ben je zeker dat het toestel af staat, MAAR PLATTER IS DUS NIET BETER!!!!

Reacties zijn gesloten.