Is platter beter?

2
89

Beide gsm’s ondersteunen zowel mp3 als Apple aac. Bij beide krijg je een kabel met oortjes en microfoon Sony Ericsson W880i met headsetwaarmee je handenvrij kunt bellen en in stereo naar muziek kunt luisteren. Die kabel heeft telkens een bedrijfseigen stekker die aan de zijkant in de gsm schuift. Bij de W880i steekt die stekker wel erg ver naar buiten, maar de gsm past toch nog goed in een jas- of hemdzak. De kabel van de SGH-D900 is uit één stuk gemaakt, terwijl bij de W880i het microfoon- en oortjesgedeelte is gescheiden. Dat vinden we beter, want de oortjes zitten vast aan heel dunne draadjes en zullen vroeg of laat onvermijdelijk kapot gaan. Bij Samsung moet je dan een nieuwe speciale Samsung-kabel kopen terwijl je bij Sony Ericsson gewoon willekeurige oortjes kan kopen. Je kan met deze gsm’s ook stereomuziek beluisteren via Bluetooth 2.0 A2DP-headsets. Wij probeerden dat bij beide gsm’s met succes uit met een [[articel|7302|Jabra BT8010 stereoheadset]].
 De muziekkwaliteit van beide gsm’s is aan elkaar gewaagd, maar niet vergelijkbaar met bijvoorbeeld de geluidskwaliteit die een Apple iPod biedt. De Samsung heeft overigens een iets uitgebreidere equalizer dan de Sony Ericsson.

Extra’s
Foto’s die je maakt met de Sony Ericsson W880i kan je direct versturen naar jouw Blogger weblog. Een andere interessante internetfunctie van de W880i is TrackID waarmee je een willekeurig muziekstuk van de radio of een externe muziekbron kan identificeren. TrackID neemt een kort fragment op en stuurt dat dan via het internet naar de Gracenote Mobile MusicID server die je na enkele seconden alle details over het nummer toont. Die gegevens kan je dan naar jezelf of iemand anders sms’en. Wij probeerden dit ook uit met enkele oude obscure jazz-lp’s en zelfs die wist TrackID feilloos te herkennen. Nog een extraatje bij de W880i is een ingebouwde RSS-lezer waarmee je headlines van allerlei sites kan binnenhalen.

1
2
3
4
5
Vorig artikelMonochrome laserprinter voor middelgrote en grote kantoren
Volgend artikelDraadloos printen
Jozef Schildermans
Jozef Schildermans is journalist en schrijver. Zijn recentste roman is De reis van de hofarts (samen met Ludo Schildermans) onder de auteursnaam L.J. Schildermans gepubliceerd bij Uitgeverij Houtekiet.

2 REACTIES

  1. ik had een vraag, ik heb een samsung d900i en ik wil er graag programma’s voor downloaden en installeren , heeft iemand een idee hoe je dat moet doen?   bedankt! stephan

  2. Ben zelf eigenaar geweest van een Samsung D900. Kocht het toestel in september 2006 nog aan 450€. Omdat er geen draagtasje voor bestond, gebruikte ik het toestel zonder voor mijn werk in Afrika. Precies 2,5 maanden! Dan gaf het de geest. Verdikt: vochtschade en geen garantie. Dit heb ik nooit meegemaakt met mijn Nokia toestellen, een 6310 en 7610 die beiden jaren in Afrika functioneerden zonder problemen. Het enige verschil is dat de Samsung in het borstzakje van mijn hemd zat. Als toestel vond ik het schitterend, en hou vooral van het slide model, zo ben je zeker dat het toestel af staat, MAAR PLATTER IS DUS NIET BETER!!!!

Reacties zijn gesloten.