Marmitek GigaView745 digitale A/V zender

Digitale audio/videozender voor apparatuur zonder HDMI

4
Marmitek Gigaview 745 digitale A/V zender
Marmitek Gigaview 745 digitale A/V zender
Draadloze zenders om audio en video te verzenden op plaatsen waar geen kabels kunnen worden gelegd bestaan al langer. Maar omdat die vaak analoog werken zijn ze gevoelig voor storingen en is de beeldkwaliteit zelden optimaal. Marmitek lanceert als alternatief nu de GigaView 745, een digitale A/V zender die dezelfde kwaliteit zou leveren als een HDMI-kabel.

Marmitek lanceerde vorig jaar al een draadloze uitvoering van de veelgebruikte HDMI-kabel voor de digitale overdracht van audio- en video-signalen. Maar niet iedereen heeft apparatuur met HDMI in huis. Voor die mensen is er nu de Marmitek Gigaview 745 digitale A/V zender die eigenlijk precies hetzelfde doet, maar geen HDMI-aansluiting nodig heeft. De GigaView745 zendt het signaal van jouw A/V apparaat zonder kwaliteitsverlies draadloos digitaal naar iedere gewenste ruimte in huis. Ideaal als je geen kabel kunt leggen tussen de AV-bron en de televisie omdat de afstand te lang is of omdat ze niet mooi weggewerkt kunnen worden.

WiVi
De GigaView745 verstuurt het AV-signaal draadloos en beveiligd via de WiVi-techniek. Die kan tot honderd meter overbruggen als er geen obstakels zijn en tot dertig meter door vloeren en muren, zonder kwaliteitsverlies en zonder storingen. Het richten van antennes is bij deze techniek onnodig. WiVi gebruikt dezelfde 5 GHz band als recente WiFi-apparatuur. Storingen zijn dus mogelijk, maar aangezien die band nog niet veel wordt gebruikt zal dat normaal gezien meevallen. Er zijn trouwens 23 frequentiekanalen beschikbaar in de 5 Ghz band. De GigaView745 gebruikt daarvan maar een deel.

Satelliet of digitale tv kijken in andere ruimte (kopie)
Als je 1 settop box hebt, en ook op een 2e televisie digitaal tv wilt kunnen kijken dan volstaat het om de GigaView745 aan te sluiten op de settop box.
Je kijkt hierbij dan óf op TV1, óf op TV2. Gelijktijdig op beide TV’s kan ook, maar wel altijd naar hetzelfde kanaal.

Satelliet of digitale tv kijken in andere ruimte (eigen kanaal)
Je kunt ook onafhankelijk van het kanaal op TV1 een kanaal bekijken op TV2. Voorwaarde is wel dat je settop box een dubbele tuner heeft. Twee settop boxen kan natuurlijk ook.

Meer dan een bron
Je sluit je AV-bron op de GigaView745 aan via SCART, Composiet of S-Video. Je kunt ook een Marmitek Connect236 switcher gebruiken: in dat geval kun je het signaal van meerdere AV-bronnen doorsturen naar je (tweede) tv.

Prijs
De Marmitek GigaView745 kost 299 euro. In dit pdf-bestand vind je meer details over de GigaView745.

Foto van Marmitek
Website: Marmitek
Categorieën Hardware, Producenten
Naar begin pagina.

4 REACTIES

  1. Klopt Johan,

    HDMI is beter mits je een HDMI apparaat hebt.

    Volgens mij is dit product juist bedoeld om perfecte draadloze overdracht te krijgen als je een apparaat hebt met bijv. scart aansluiting. Zoals een settop box van je digitale provider, als je geen HD abonnement. Hiermee kun je dan zonder kwaliteitsverlies draadloos je signaal verzenden, ik ken geen andere product dat hetzelfde kan….

  2. Goed toestel, maar om ten volle van de beeld kwaliteit te kunnen benutten/genieten is het aan te raden om toch gebruik te maken van HDMI aansluitingen
    mvg
    Johan,

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Schrijf je reactie!
Vul hier je naam in

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.