FM-transmitters voor de Apple iPod

0
121

Bediening
Bij de AudiaX kies je het FM-kanaal met behulp van drukknoppen op de zijkant van de bedieningsconsole. Bij de Kensington staan de drukknoppen voor het kiezen van de frequentie op de dockingconnector. Bij beide FM-transmitters kun je kiezen voor frequenties tussen 88,1 en 107,9 MHz en afstemmen in stappen van 0,1 MHz (of 1 MHz als je de afstemknoppen ingedrukt houdt). Je kunt ook enkele kanalen vast opslaan (vier bij de AudiaX en drie bij de Kensington) en die kiezen met behulp van een sneltoets. De FM-transmissie stopt wanneer de iPod wordt gepauzeerd of wanneer je een oortelefoon op je iPod aansluit. De iPod laadt dan wel nog op. De Kensington heeft een leuk extra: als je autoradio RDS ondersteunt, verschijnen artiest- en naam van de gespeelde song op het display van de autoradio.

Prestaties
De AudiaX iTube-201 speelde redelijk, maar niet honderd procent storingsvrij op de ongebruikte testfrequentie en kon de gebruikte testfrequentie nauwelijks overstemmen. De Kensington RDS FM Transmitter slaagde er beter in om de bezette testfrequentie storingsvrij te overstemmen. De geluidskwaliteit van beide apparaten is vergelijkbaar.

Conclusie
De zendkracht van de AudiaX iTube-201 lijkt redelijk beperkt te zijn. De zwarte arm ziet er mooi uit, zeker met een zwarte iPod, maar het fragiele ontwerp is toch een minpunt. Wij geven daarom de voorkeur aan de Kensington RDS FM Transmitter, die er minder flitsend uitziet, maar minder storingen geeft en bovendien de gespeelde song toont op het display van een RDS-autoradio.
Adviesprijs

Digiana AudiaX iTube-201: € 79,-
Kensington RDS FM Transmitter / Car Charger for iPod: € 89,99
1
2
3
4
Vorig artikelEen HD-ready designtelevisie
Volgend artikelCompacte headsets
Jozef Schildermans
Jozef Schildermans is journalist en schrijver. Zijn recentste roman is De reis van de hofarts (samen met Ludo Schildermans) onder de auteursnaam L.J. Schildermans gepubliceerd bij Uitgeverij Houtekiet.