FM-transmitters voor de Apple iPod

0
121

Testmethode
We testten de Digiana AudiaX iTube-201 en de Kensington RDS FM Transmitter & Car Charger for iPod in een Chevrolet Trans Port, een grote monovolumewagen met een FM-antenne die geïntegreerd is in de voorruit. Dat bemoeilijkt de ontvangst, en we hebben in het verleden al goedkope FM-transmitters uit het Verre Oosten geprobeerd die in dit type wagen niet correct werken. De radio van de Trans Port ondersteunt de frequentieband van 87,9 tot 108 MHz. We probeerden een frequentie uit die bij ons vrij was, en een frequentie waarop een zwakke FM-zender zat. Overigens zijn de frequenties 87,9 en 108 in de Benelux meestal vrij, maar helaas ondersteunen de meeste FM-transmitters die frequenties niet. De testen voor de iPod-transmitters werden uitgevoerd met een 5.5G iPod 30 GB en een 2G iPod nano ‘Red’.

Uitzicht en aansluitingen
De Digiana AudiaX iTube-201 en Kensington RDS FM Transmitter & Car Charger for iPod hebben allebei een iPod docking-connector waarop je Apple iPod’s van de derde generatie en hoger kan aansluiten. De iPod geeft het geluid volledig digitaal door aan deze FM-transmitters, wat voor een betere geluidskwaliteit zorgt dan bij goedkopere FM-transmitters die via een analoge 3,5 mm-aansluiting werken. Nog een voordeel is dat de iPod oplaadt terwijl hij is aangesloten op deze FM-transmitters.

Digiana AudiaX iTube-201
Digiana AudiaX iTube-201

De AudiaX iTube is gemonteerd op het uiteinde van een 31,75 cm lange flexible "zwanenhals" met in het midden een bedieningsconsole annex blauw oplichtend lcd-schermpje en op het einde de 12V autoladeraansluiting. Met behulp van plastic opzetstukjes kunt u uw iPod redelijk stevig vastzetten in de dock-connector. Die opzetstukjes zijn geschikt voor de iPod 60 / 80 GB, iPod 30 GB en iPod nano. In de meeste auto’s kan je de iPod positioneren zodat je er gemakkelijk aankunt om hem te bedienen.

1
2
3
4
Vorig artikelEen HD-ready designtelevisie
Volgend artikelCompacte headsets
Jozef Schildermans
Jozef Schildermans is journalist en schrijver. Zijn recentste roman is De reis van de hofarts (samen met Ludo Schildermans) onder de auteursnaam L.J. Schildermans gepubliceerd bij Uitgeverij Houtekiet.