Sony PlayStation 3 moet direct na aankoop worden geüpdated

0
71

Over de volledige levenscyclus van het apparaat gerekend zou Sony wel winst maken. De eerste PlayStation had een levenscyclus van vijf jaar, de tweede van zeven jaar. De derde PlayStation is volgens Sony geavanceerd genoeg om tien jaar verkoopbaar te blijven.

 
Geavanceerd
Nogal wat geavanceerde snufjes van de nieuwe spelconsole zullen pas door toekomstige games worden gebruikt. Het is momenteel nog heel duur om de geavanceerde processor van de PS3 te produceren, maar die productiekosten zouden na verloop van tijd moeten dalen.
Sony PS3 Cellchip processorDe door ingenieurs van IBM, Toshiba en Sony ontworpen PS3-"cell"-processor is niet veel groter dan een postzegel, maar bevat in totaal negen verschillende uitvoeringskernen. Daardoor kan het apparaat in echte tijd complete virtuele hogeresolutiebeelden genereren, wat voor een veel realistischere spelbeleving zorgt.
Momenteel zijn er echter nog geen games verkrijgbaar die de mogelijkheden van de processor volledig benutten. Toch kun je bij games die zowel op de PS3 als de Xbox 360 draaien al subtiele verschillen zien tussen beide consoles.
In Armored Core 4 dat in april op de markt komt is in een bepaalde scène bijvoorbeeld de wand van een donkere tunnel alleen zichtbaar op de PS3 en niet op de Xbox 360. Dankzij dit op het eerste zicht pietluttige detail kunnen verwoede games op de PS3 gemakkelijker zonder kleerscheuren doorheen de tunnel vliegen en dus sneller hogere niveaus behalen.
De geavanceerde videomogelijkheden van de PS3 komen echter pas volledig tot zijn recht op een hogeresolutiescherm. Slechts een beperkt aantal games bezit dergelijk scherm, al neemt dat aantal wel snel toe.
Nog een nadeel is de hoge prijs van de PS3-games die allemaal standaard op Blu-ray discs worden uitgebracht. Daardoor kost een nieuw PS3-game gemiddeld 68 euro. Nieuwe games op gewone dvd’s voor de Xbox 360 zijn enkele euro goedkoper.

1
2
3
4
5
Vorig artikelVernieuwende harde-schijf-camcorders
Volgend artikelMultimediacomputer met gps-functionaliteit in zakformaat
Jozef Schildermans
Jozef Schildermans is journalist en schrijver. Zijn recentste roman is De reis van de hofarts (samen met Ludo Schildermans) onder de auteursnaam L.J. Schildermans gepubliceerd bij Uitgeverij Houtekiet.