Virtueel wordt realistisch

0
177
Logitech Wireless Guitar Controller

Logitech Wireless Guitar Controller (© ; licentie: )

De game-ervaring verbeteren, superieure kwaliteit bieden en een esthetisch ogend product afleveren. Dat waren de doelstellingen van Logitech bij het op de markt brengen van de Wireless Guitar Controller voor Guitar Hero- en Rockband-spelletjes. Slagen ze er echter in het prijskaartje van 199 euro te rechtvaardigen?

Smaken verschillen en dus kan er gediscussieerd worden over de oranje en witte look van de Xbox360-gitaar. Zeker als je bedenkt dat de PS2/PS3-versie een stijlvol laagje zwarte pianolak meekreeg. Over de degelijkheid van de afwerking is iedereen het waarschijnlijk wel eens. Logitech heeft immers zijn best gedaan om de gitaar zo realistisch mogelijk te maken. Dat wil zeggen dat de gitaarcontroller een massieve klankkast heeft en er niet bespaard is op materialen. De hals is van echt hout, de fretten en stemmechanieken zijn van glanzend metaal en de greepplank is van rozenhout. Tegelijkertijd zijn ook de noodzakelijk game-onderdelen – inclusief drukgevoelige slider en Star Power-knop – aanwezig.

Logitech heeft zijn best gedaan om de gitaar zo realistisch mogelijk te maken

Logitech heeft zijn best gedaan om de gitaar zo realistisch mogelijk te maken (© ; licentie: )

Deze high-end gitaar oogt dan wel mooier en realistischer, keerzijde van de medaille is dat ze ook veel zwaarder is. Sommige – sterke – gamers zullen daar geen last van hebben, maar anderen zullen na lange tijd spelen het verschil in hun armen goed voelen. De Logitech gitaar is ook een stukje groter dan het origineel, wat voor de ene net een pluspunt en voor de andere een minpunt betekent.

1
2
3
4
Vorig artikelNieuw basismodel in de Pentax Optio camerareeks
Volgend artikelVirtuele opnamestudio voor muziekhobbyisten

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Schrijf je reactie!
Vul hier je naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.