Sony PlayStation 3 moet direct na aankoop worden geüpdated

0
71

Nieuwe software
De Europese versie van de PS3 heeft in tegenstelling tot de Amerikaanse geen speciale chip aan boord om de console beter compatibel te maken met zijn voorganger de PS2. Veel oudere games draaien daarom niet op Sony’s nieuwe spelconsole. Microsoft kende na de lancering van de Xbox 360 overigens gelijkaardige problemen: ook daar kon je de meeste oudere Xbox-games niet op spelen. Een software-update verhielp na enkele maanden een aantal van die problemen.
Ook Sony probeert de incompatibiliteit met oudere games middels een softwareupdate te verhelpen. Die was beschikbaar op dezelfde dag (23 maart) waarop de PS3 werd gelanceerd, maar de consoles die in de winkels liggen hebben de nieuwe software nog niet aan boord. Klanten zullen hun PS3 daarom direct na aankoop via het internet moeten updaten willen ze de oudere games kunnen spelen. Meer dan 1.200 oudere PS2-games zouden dankzij de nieuwe firmware werken op de Europese versie van de PS3.
Er is nog een verschil tussen de Europese en Amerikaanse versies van de PS3: de prijs. De spelconsole is in Europa omgerekend 60 euro duurder. Dan nog maakt Sony volgens specialisten momenteel fors verlies op elke console.

Sony PS3 HDMI-aansluiting
Sony PS3 HDMI-aansluiting

1
2
3
4
5
Vorig artikelVernieuwende harde-schijf-camcorders
Volgend artikelMultimediacomputer met gps-functionaliteit in zakformaat
Jozef Schildermans
Jozef Schildermans is journalist en schrijver. Zijn recentste roman is De reis van de hofarts (samen met Ludo Schildermans) onder de auteursnaam L.J. Schildermans gepubliceerd bij Uitgeverij Houtekiet.