Sony PlayStation 3 moet direct na aankoop worden geüpdated

0
71

De duurdere versie van de PS3 heeft een interne harde schijf van 60 GB, een draadloze WiFi-netwerkverbinding en een Blu-ray dvd-speler. De PS3 is daarmee de goedkoopste Blu-ray dvd-speler die momenteel op de markt te vinden is. Het spelgedeelte krijgt de klant er als het ware gratis bij. Sony hoopt op die manier zijn nieuwe dvd-formaat, dat vijf keer meer opslagruimte biedt dan het oude, tot een succes te maken. Het wil ook het concurrerende, maar technisch vergelijkbare HD-DVD-formaat de loef afsteken. Microsoft bracht overigens onlangs een externe HD-DVD-speler uit als optie voor zijn Xbox 360 console.

Sony PS3 met controller
Sony PS3 met controller

Geen goedkope versie in Europa

Om de concurrentie aan te gaan met de Xbox 360 en de Wii bracht Sony in de V.S. een goedkopere versie van de PS3 op de markt zonder draadloos netwerk en met een kleinere harde schijf van 20 GB. Die versie doet het in de V.S. echter niet zo goed: tachtig procent van de klanten kiest toch voor de beter uitgeruste duurdere versie. De grote Amerikaanse elektronicaketen Best Buy besloot daarom onlangs om de 20 GB versie van de PS3 niet langer te verkopen. De verwachting is dat de goedkopere versie van de PS3 voorlopig niet in Europa op de markt zal komen.

1
2
3
4
5
Vorig artikelVernieuwende harde-schijf-camcorders
Volgend artikelMultimediacomputer met gps-functionaliteit in zakformaat
Jozef Schildermans
Jozef Schildermans is journalist en schrijver. Zijn recentste roman is De reis van de hofarts (samen met Ludo Schildermans) onder de auteursnaam L.J. Schildermans gepubliceerd bij Uitgeverij Houtekiet.