Windows Vista is veiliger en heeft mooiere smoel

2
94

Antivirus
Zelfs als de Windows Vista Upgrade Advisor groen licht geeft voor een upgrade zijn nog niet alle potentiële problemen van de baan. De Advisor controleert vooralsnog niet de compatibliteit van de programma’s die op uw pc zijn geïnstalleerd, hoewel Microsoft naar eigen zeggen binnenkort een versie op de markt zal brengen die dit wel doet. Bepaalde drivers en programma’s zult u in elk geval moeten upgraden naar een versie die compatibel is met Windows Vista.
Voor u een upgrade uitvoert, verwijdert u best alle beveiligingsprogramma’s zoals antivirus-software want de oude versies daarvan werken niet onder Vista. Ook de synchronisatiesoftware van uw smartphone of pda zal wellicht niet meer werken, dus ook die moet u verwijderen.

Ook tijdens de upgrade van een bestaande Windows-versie wordt eerst gecontroleerd of de pc wel krachtig genoeg is voor vista.
Ook tijdens de upgrade van een bestaande Windows-versie wordt eerst gecontroleerd of de pc wel krachtig genoeg is voor vista.

Synchronisatie pda’s en gsm’s
Voor zakcomputers die gebaseerd zijn op Windows Mobile heeft Microsoft een vervanger klaar voor het synchronisatieprogramma Activesync. Dit Windows Mobile Device Center is echter momenteel alleen in een bètaversie beschikbaar die bij sommige gebruikers nog heel wat problemen geeft. De synchronisatiesoftware voor de smartphones van onder andere Nokia en Sony-Ericsson werkt momenteel nog niet onder Vista. Is synchroniseren van uw e-mail, agenda en contacten met uw zakcomputer voor u van belang dan wacht u dus beter nog even met over te stappen op Vista.

1
2
3
4
5
Vorig artikelInkjetprinter drukt foto’s af met fotokwaliteit
Volgend artikelZakelijke projector met hoge lichtopbrengst
Jozef Schildermans
Jozef Schildermans is journalist en schrijver. Zijn recentste roman is De reis van de hofarts (samen met Ludo Schildermans) onder de auteursnaam L.J. Schildermans gepubliceerd bij Uitgeverij Houtekiet.

2 REACTIES

  1. Als je de site doorzoek dan zul je merken dat we als sinds 2005 op verschillende manieren aandacht hebben besteed aan Vista; onze eerst review dateert van medio 2006. Deze review is meer gericht op gebruikers binnen bedrijven. Vista is zo een uitgebreid besturingssysteem dat je in één review onmogelijk alle aspecten kunt belichten.

Reacties zijn gesloten.