Neem notities op gewoon papier en digitaliseer ze

3
446

 
Hanenpoten
We durven toe te geven dat we aan dat deel van de test begonnen met het idee "we gaan nog even lachen". Tot onze verbazing werkt dat nog ook, en zelfs met een uitzonderlijk goed resultaat. Op de afbeelding zie je twee fragmenten uit teksten, geschreven door medewerkers berucht om hun hanenpoten.

Twee verschillende handschriften, foutloos herkend

Twee verschillende handschriften, foutloos herkend


Deze teksten werden volkomen foutloos omgezet in bewerkbare tekst (RTF formaat). Het programma ontspoort wel vrij gemakkelijk. In één van onze Nederlandstalige teksten stonden enkele Engelse woorden (in dit geval: "Optical Character Recognition"). In een andere tekst stonden dan weer enkele niet bestaande woorden ("hanepotengeschrift"). We hadden ook een tekst met doorhalingen, of verweven met pijltjes en andere tekeningetjes dwars door de tekst. In al deze gevallen trok het resultaat gewoon op niets. Hoe dan ook, met normale, handgeschreven woorden was het resultaat echt schitterend. Digimemo Handwriting Recognition kan trouwens nog meer: het kan vormen corrigeren – van een met de vrije hand getekende cirkel, rechte lijn, vierkant of driehoek de correcte meetkundige figuur maken. Dit onderdeel werkt, maar is toch iets minder overtuigend omdat de onderlinge ligging of de verhoudingen van de afzonderlijke objecten voor een computer niet altijd even evident zijn. Met onze tekening van een sneeuwpop lukte het overigens vrij aardig.

De met de vrije hand getekende figuren worden omgezet in meetkundige figuren

De met de vrije hand getekende figuren worden omgezet in meetkundige figuren


Spijtig genoeg betreft het hier maar een proefversie – voor een volledige versie van Digimemo Handwriting Recognition zal je 38,00 euro extra moeten neertellen.

1
2
3
4
5
6
7
Vorig artikelOlympus stelt nieuwe consumentencamera’s voor
Volgend artikelAdobe presenteert nieuwe software voor digitale fotografie
René Paulus
René Paulus is medewerker van Diskidee.

3 REACTIES

  1. Niet echt een goede aanrader, de Logitech en de Notetaker. Je zegt zelf al dat voor de Logitech speciaal papier vereist is. Dat is vreselijk duur. De oplaadbare pen is ook nog eens binnen twee uur leeg! Als je de Logitech bij Office Centre kunt kopen met 50% korting weet je wel genoeg, toch?
    Een vergelijking met de Notetaker slaat helemaal nergens op. De Notetaker is 100 dpi en de DigiMemo 1.000 dpi! Dan snap je toch wel dat de resultaten niet te vergelijken zijn?!
    En voor de Notetaker heb je toch ook een schrijfblok nodig? De DigiMemo weegt inclusief batterijen 560 gram. Als dat te zwaar is voor je, zul je zeker ook geen mobiele telefoon hebben???
    Kijk op http://www.usb-hype.com voor alle informatie.

  2. als je overweegt om zo’n grote/zware plank aan te schaffen zou ik zeker eens kijken naar 2 andere producten, 1 de mobile notetaker 2 logitech. Hierbij heb je alleen een pen nodig en werkt ook met myscript notes welke er bij beide standaard wordt geleverd. de Mobile notetaker heeft wel als voordeel dat die op elk soort papier kan schrijven. de logitech werkt met speciaal papier meer informatie is te vinden op http://www.logitech.com en http://www.notetaker.nl

Reacties zijn gesloten.