Neem notities op gewoon papier en digitaliseer ze

3
446


Gelukkig kan je je notities ook met één klik converteren naar BMP, JPG, GIF of PNG. De bestanden worden dan wel een stukje groter. Zo werd een e-book van 48 KB geconverteerd naar JPG toch al gauw 218 KB groot.
Wij ontdekten trouwens nog een alternatief. Met Acecad Digimemo Manager kan je namelijk ook je notities uitprinten. Heel wat mensen hebben op hun pc een virtuele printer staan die je bestanden naar PDF formaat omzet (Adobe, Scansoft, Abbyy of één van de talloze freeware programma’s). Het aldus naar PDF geconverteerde e-book was in dit geval 128 KB.

MyScript Notes converteert je handschrift naar bewerkbare tekst

MyScript Notes converteert je handschrift naar bewerkbare tekst


Op de cd-rom staat ook nog een proefversie (30 dagen) van Digimemo Handwriting Recognition. Eén van de mogelijke toepassingen van de Digimemo A502 is inderdaad gewoon op papier nota van iets nemen, maar wil je dat achteraf bewerken in Word of een andere tekstverwerker, dan zul je het eerst toch allemaal moeten overtypen – of een programma gebruiken dat je handschrift omzet in bewerkbare tekst. Dat is precies van Digimemo Handwriting Recognition beweert te kunnen doen.

1
2
3
4
5
6
7
Vorig artikelOlympus stelt nieuwe consumentencamera’s voor
Volgend artikelAdobe presenteert nieuwe software voor digitale fotografie
René Paulus
René Paulus is medewerker van Diskidee.

3 REACTIES

  1. Niet echt een goede aanrader, de Logitech en de Notetaker. Je zegt zelf al dat voor de Logitech speciaal papier vereist is. Dat is vreselijk duur. De oplaadbare pen is ook nog eens binnen twee uur leeg! Als je de Logitech bij Office Centre kunt kopen met 50% korting weet je wel genoeg, toch?
    Een vergelijking met de Notetaker slaat helemaal nergens op. De Notetaker is 100 dpi en de DigiMemo 1.000 dpi! Dan snap je toch wel dat de resultaten niet te vergelijken zijn?!
    En voor de Notetaker heb je toch ook een schrijfblok nodig? De DigiMemo weegt inclusief batterijen 560 gram. Als dat te zwaar is voor je, zul je zeker ook geen mobiele telefoon hebben???
    Kijk op http://www.usb-hype.com voor alle informatie.

  2. als je overweegt om zo’n grote/zware plank aan te schaffen zou ik zeker eens kijken naar 2 andere producten, 1 de mobile notetaker 2 logitech. Hierbij heb je alleen een pen nodig en werkt ook met myscript notes welke er bij beide standaard wordt geleverd. de Mobile notetaker heeft wel als voordeel dat die op elk soort papier kan schrijven. de logitech werkt met speciaal papier meer informatie is te vinden op http://www.logitech.com en http://www.notetaker.nl

Reacties zijn gesloten.