Neem notities op gewoon papier en digitaliseer ze

3
446

De pen heeft dezelfde kleur als het tablet: antracietkleurig. Ze is misschien wat plomp van vorm, zodat ze qua formaat eerder op een vulpen dan op een potlood lijkt, maar verder is daar weinig of niets speciaals aan te zien. Voor het schrijven zelf gebruikt de pen heel normale vullingen (in de handleiding worden Cross, Zebra, Lamy, Sterling, Spalding en Staedtler aanbevolen).

De bijgeleverde pen van de Digimemo A502

De bijgeleverde pen van de Digimemo A502

Het geheim van de Digimemo A502 zit hem natuurlijk in een zendertje in de pen en een ontvanger in het tablet. De ontvanger registreert heel nauwkeurig je bewegingen en bewaart die data in zijn geheugen. Je notities mogen van gelijk welke vorm zijn: een wegschets, een taakverdeling voor een evenement met veel pijlen en doorhalingen, wiskundige formules, gewone tekst of welke mengvorm dan ook. De Digimemo bewaart deze gegevens in een eigen bestandsformaat, .DHW.
Terwijl je notities neemt, werkt de Digimemo volledig autonoom. Géén kabeltjes die het verbinden met je pc, geen Bluetooth, WiFi of wat dan ook verbinding. Het tablet heeft immers een intern geheugen van 32 MB, en daar passen toch wel een honderdtal volgeschreven pagina’s in. Wil je evenwel meer geheugencapaciteit, dan kan je heel eenvoudig een Compact Flash (Type I) geheugenkaartje in het tablet steken. Naast het compartiment voor de batterijen is inderdaad een slot voorzien voor deze kaartjes.

Naast het batterijcompartiment zit een ligplaats voor CF geheugenkaartjes

Naast het batterijcompartiment zit een ligplaats voor CF geheugenkaartjes

Op de afbeelding hebben we met opzet de CF-kaart wat laten uitsteken, het spreekt voor zich dat die volledig in het tablet geschoven wordt. Met een CF-kaartje van 512 MB erbij heb je voldoende ruimte voor 2.000 pagina’s – je moet toch al héél ijverig nota nemen om 20 notablokken vol te schrijven! Volgens de fabrikant ga je ook niet vlug problemen krijgen met de batterijen: de vier AAA’s in het tablet zouden het 100 werkuren uithouden, de knoopcel in de pen is goed voor 14 maanden.

1
2
3
4
5
6
7
Vorig artikelOlympus stelt nieuwe consumentencamera’s voor
Volgend artikelAdobe presenteert nieuwe software voor digitale fotografie
René Paulus
René Paulus is medewerker van Diskidee.

3 REACTIES

  1. Niet echt een goede aanrader, de Logitech en de Notetaker. Je zegt zelf al dat voor de Logitech speciaal papier vereist is. Dat is vreselijk duur. De oplaadbare pen is ook nog eens binnen twee uur leeg! Als je de Logitech bij Office Centre kunt kopen met 50% korting weet je wel genoeg, toch?
    Een vergelijking met de Notetaker slaat helemaal nergens op. De Notetaker is 100 dpi en de DigiMemo 1.000 dpi! Dan snap je toch wel dat de resultaten niet te vergelijken zijn?!
    En voor de Notetaker heb je toch ook een schrijfblok nodig? De DigiMemo weegt inclusief batterijen 560 gram. Als dat te zwaar is voor je, zul je zeker ook geen mobiele telefoon hebben???
    Kijk op http://www.usb-hype.com voor alle informatie.

  2. als je overweegt om zo’n grote/zware plank aan te schaffen zou ik zeker eens kijken naar 2 andere producten, 1 de mobile notetaker 2 logitech. Hierbij heb je alleen een pen nodig en werkt ook met myscript notes welke er bij beide standaard wordt geleverd. de Mobile notetaker heeft wel als voordeel dat die op elk soort papier kan schrijven. de logitech werkt met speciaal papier meer informatie is te vinden op http://www.logitech.com en http://www.notetaker.nl

Reacties zijn gesloten.