Neem notities op gewoon papier en digitaliseer ze

3
446


Schoonheidsfoutje
In de tweede plaats kan je je notities in Acecad Digimemo Manager gaan bewerken. Het programma lijkt een beetje op een eenvoudig tekenpakket, en in feite is het dat ook. Waar de Digimemo A502 zelf monochroom is, kan je in Acecad Digimemo Manager nu delen van een tekening of tekst in kleur zetten of de lijndikte wijzigen. Ook nieuwe dingen toevoegen behoort tot de mogelijkheden, of net omgekeerd, je kunt zaken wegvegen. Hier betrapten we Acecad Digimemo Manager op een schoonheidsfoutje. Je kunt namelijk ook delen van je notities benadrukken met een digitale fluo-marker of highlighter of hoe je die stiften ook wilt noemen. Dat lukt prima in Acecad Digimemo Manager, maar wanneer je nadien die pagina’s afdrukt of converteert, blijkt de markering plots uit ondoorzichtige gele verf te bestaan, zodat de oorspronkelijke tekst niet meer zichtbaar is.

In Acecad Digimemo Manager kan je je notities editeren

In Acecad Digimemo Manager kan je je notities editeren

Wil je je notities delen met iemand anders, dan kan je twee dingen doen. Ofwel moet de bestemmeling ook beschikken over het softwarepakket Acecad Digimemo Manager, ofwel moet je de bestanden converteren naar een gangbaarder bestandstype. Die eerste mogelijkheid is niet eens zo ondenkbaar, want Acecad stelt die software gratis ter beschikking op zijn website. Alleen kregen we de voorbije veertien dagen geen verbinding met die website. In dit geval is het dan wel geoorloofd om de bestemmeling een kopie van jouw cd-rom te bezorgen.

1
2
3
4
5
6
7
Vorig artikelOlympus stelt nieuwe consumentencamera’s voor
Volgend artikelAdobe presenteert nieuwe software voor digitale fotografie
René Paulus
René Paulus is medewerker van Diskidee.

3 REACTIES

  1. Niet echt een goede aanrader, de Logitech en de Notetaker. Je zegt zelf al dat voor de Logitech speciaal papier vereist is. Dat is vreselijk duur. De oplaadbare pen is ook nog eens binnen twee uur leeg! Als je de Logitech bij Office Centre kunt kopen met 50% korting weet je wel genoeg, toch?
    Een vergelijking met de Notetaker slaat helemaal nergens op. De Notetaker is 100 dpi en de DigiMemo 1.000 dpi! Dan snap je toch wel dat de resultaten niet te vergelijken zijn?!
    En voor de Notetaker heb je toch ook een schrijfblok nodig? De DigiMemo weegt inclusief batterijen 560 gram. Als dat te zwaar is voor je, zul je zeker ook geen mobiele telefoon hebben???
    Kijk op http://www.usb-hype.com voor alle informatie.

  2. als je overweegt om zo’n grote/zware plank aan te schaffen zou ik zeker eens kijken naar 2 andere producten, 1 de mobile notetaker 2 logitech. Hierbij heb je alleen een pen nodig en werkt ook met myscript notes welke er bij beide standaard wordt geleverd. de Mobile notetaker heeft wel als voordeel dat die op elk soort papier kan schrijven. de logitech werkt met speciaal papier meer informatie is te vinden op http://www.logitech.com en http://www.notetaker.nl

Reacties zijn gesloten.