Neem notities op gewoon papier en digitaliseer ze

3
446

Digimemo Manager
Wanneer je notities neemt op de Digimemo A502, heb je achteraf enerzijds een heel normaal papieren verslag – je schrijft tenslotte met gewone inkt op gewoon papier – maar anderzijds heb je ook een digitale kopie van je werk.
Nu ben je natuurlijk nog geen stap verder, want die bestanden met je notities staan in het compleet onbekende bestandstype .DHW op het interne geheugen van je tablet. Hier komt dan de meegeleverde software in het spel. Op de cd-rom staat Acecad Digimemo Manager, waarmee je die .DHW bestanden probleemloos kunt openen, ordenen, bewerken én converteren.
Met het meegeleverde USB kabeltje wordt de Digimemo A502 door je besturingssysteem herkend als een externe harde schijf. Het is dan ook zeer eenvoudig om de bestanden van het intern geheugen en/of de CF-kaart in Acecad Digimemo Manager naar je pc over te brengen. De bestanden op de CF-kaart kan je overigens ook via een gewone kaartlezer overzetten, daarvoor heb je niet eens de USB kabel nodig.

Even een wegschets tekenen en per e-mail doorsturen

Even een wegschets tekenen en per e-mail doorsturen


In de eerste plaats kan je met Acecad Digimemo Manager jouw digitale notities ordenen door ze in e-books te steken (extensie: .DND). Een e-book is niet meer dan het elektronische equivalent van een ringmap. Toch is dat in het begin even wennen, want wanneer je daarna het e-book gaat saven, zitten de nieuwe notitie-pagina’s hierin opgesloten, je ziet ze in Windows Verkenner niet meer als losse bestanden. Het doet wat denken aan je afzonderlijke e-mailtjes in Outlook.

1
2
3
4
5
6
7
Vorig artikelOlympus stelt nieuwe consumentencamera’s voor
Volgend artikelAdobe presenteert nieuwe software voor digitale fotografie
René Paulus
René Paulus is medewerker van Diskidee.

3 REACTIES

  1. Niet echt een goede aanrader, de Logitech en de Notetaker. Je zegt zelf al dat voor de Logitech speciaal papier vereist is. Dat is vreselijk duur. De oplaadbare pen is ook nog eens binnen twee uur leeg! Als je de Logitech bij Office Centre kunt kopen met 50% korting weet je wel genoeg, toch?
    Een vergelijking met de Notetaker slaat helemaal nergens op. De Notetaker is 100 dpi en de DigiMemo 1.000 dpi! Dan snap je toch wel dat de resultaten niet te vergelijken zijn?!
    En voor de Notetaker heb je toch ook een schrijfblok nodig? De DigiMemo weegt inclusief batterijen 560 gram. Als dat te zwaar is voor je, zul je zeker ook geen mobiele telefoon hebben???
    Kijk op http://www.usb-hype.com voor alle informatie.

  2. als je overweegt om zo’n grote/zware plank aan te schaffen zou ik zeker eens kijken naar 2 andere producten, 1 de mobile notetaker 2 logitech. Hierbij heb je alleen een pen nodig en werkt ook met myscript notes welke er bij beide standaard wordt geleverd. de Mobile notetaker heeft wel als voordeel dat die op elk soort papier kan schrijven. de logitech werkt met speciaal papier meer informatie is te vinden op http://www.logitech.com en http://www.notetaker.nl

Reacties zijn gesloten.