Een draadloze afstandsbediening voor iTunes

0
25

De Tunes Explorer toont je op zijn schermpje de lijst met titels zoals die ook in iTunes staat. Het lijkt dus normaal dat je de Tunes Explorer moet synchroniseren met je pc, maar het is wel vervelend dat je dat synchroniseren telkens opnieuw moet uitvoeren wanneer je je pc hebt uitgeschakeld. Eens gesynchroniseerd wordt de lijst keurig dynamisch aangepast, zoals het hoort.

De inhoud van de doos

De inhoud van de doos

Het menu van de Tunes Explorer is de eenvoud zelf: rechtuit, rechtaan. Je scrolt door de keuzelijsten door aan het gekartelde wieltje op de zijkant te draaien, en je selecteert door op de centrale knop Select te drukken. In principe kan je ook selecteren door op de kartelknop te drukken, maar de kans dat je dan tegelijk ook een lijntje verspringt, is wel erg groot. Ook op het kartelwieltje zelf hebben we enige kritiek. De Tunes Explorer is met 45 euro niet echt een duur toestel – maar het draaien aan het kartelwieltje voelt zo goedkoop aan, dat we spontaan aan het adjectief "prullerig" denken. Maar het werkt wel, en dat is toch het voornaamste.

Lijsten
Een ander heikel punt is het display. Het is al een erg klein venstertje (10 x 32 mm), maar het eigenlijke schermpje is nog kleiner: 8 x 28 mm. Toch propt Hercules daar 4 lijnen tekstinformatie op, wat maakt dat de hoofdletters amper 1,5 mm groot (of liever: klein) zijn, de gewone lettertjes halen niet eens één millimeter. Zelfs de meeste bijsluiters van medicijnen doen beter. De lijsten kan je, net als in iTunes zelf, zowat op alle mogelijke manieren opvragen: alfabetisch volgens uitvoerder, op titel, meest gespeelde, recent afgespeeld en zo verder. Tijdens het afspelen van een liedje krijg je de naam van de uitvoerder, de naam van het liedje, dan een blanco lijn en tot slot een voortgangsbalkje te zien.

Op de zijkant zitten het kartelwieltje en de Hold schakelaar

Op de zijkant zitten het kartelwieltje en de Hold schakelaar

1
2
3
4
Vorig artikelDraadloze muziekstreamer voor iPod
Volgend artikelVier nieuwe LCD-monitoren van LG zijn klaar voor Vista
René Paulus
René Paulus is medewerker van Diskidee.