Een draadloze afstandsbediening voor iTunes

0
25

De USB stick is snel beschreven: een ivoorkleurig latje van 62 x 28 x 9 mm. Wanneer de zender/ontvanger in werking is, flitst er binnenin een groen ledje, zichtbaar doorheen de semi-transparante plastic behuizing.
De afstandsbediening is ook ivoorkleurig, 60 x 108 x 17 mm en weegt 75 gram, inclusief batterijtjes. De bedieningsknoppen op de voorkant lijken sterk op het clickwheel van de iPod. Boven dat clickwheel vind je nog twee knopjes voor de controle van het volume. Helemaal bovenaan een klein LCD-chermpje. Op de zijkant zit een gekartelde draaiknop om door de lijsten te scrollen en een schuifknop voor de Hold functie.

Het installatiescherm

Het installatiescherm

De installatie verloopt rimpelloos. Eerst de software voor het apparaat zelf, wanneer je nadien de USB stick inplugt, wordt die onmiddellijk herkend. Optioneel kan je nog de laatste versie van iTunes en QuickTime installeren. Het openingsscherm van de meegeleverde cd-rom voorziet ook nog in een "plugin voor Windows Mediaplayer", maar na installatie vonden we daar niets van terug (Windows Mediaplayer 11). We konden al evenmin in de handleiding of op de website van Hercules terugvinden wat die plugin dan wel verondersteld wordt te doen.

Radiofrequentie
Ook het synchroniseren van de afstandsbediening met de lijsten in iTunes verloopt vlot. Toch is het maar vreemd dat je de radiostations en je podcasts eerst manueel in iTunes naar de muziekbibliotheek moet kopiëren, terwijl de afstandsbediening ze nadien toch keurig vertoont onder de juiste rubriek.

De Tunes Explorer toont je op zijn schermpje de lijst met titels
De Tunes Explorer toont je op zijn schermpje de lijst met titels

De Tunes Explorer werkt niet met Bluetooth, maar op de radiofrequentie van 2.4 GHz. Normaal staat dat garant voor een vrij groot zendbereik, maar dat valt tegen. De reclame mag dan wel spreken over "zelfs vanuit een andere kamer", een stenen muur bleek toch een niet te nemen hindernis voor Hercules. De melding "no host available" verschijnt toch iets te vaak naar onze zin.

1
2
3
4
Vorig artikelDraadloze muziekstreamer voor iPod
Volgend artikelVier nieuwe LCD-monitoren van LG zijn klaar voor Vista
René Paulus
René Paulus is medewerker van Diskidee.