Instap-pentablet met programma om te tekenen en te schilderen

0
62

Alle virtuele schildermaterialen in ArtRage gedragen zich zoals in het echt. Voordeel is dat je je vingers niet moet vuilmaken en ook geen last hebt van geurtjes, zoals terpentijn of thinners. Echte schilders zullen wellicht het fysieke contact met de materialen missen (sommige schilders gebruiken wel eens een doek of spons of zelfs hun vingers bij schilderen, wat in dit virtueel schildersatelier natuurlijk niet mogelijk is). Je kan de dikte van de lijn aanpassen en ook de druk waarmee je tekent of schildert. Zelfs een bekertje met water is voorzien om je penselen te reinigen. De olieverf mengt de kleuren op het doek en ze heeft qua uiterlijk ook de structuur van olieverf op doek. Je kan je kunstwerken bewaren in BMP-, JPG-, PNG- en PSD-formaat. Veel meer mogelijkheden dan tekenen of schilderen biedt het programma niet, al kan je ook werken in lagen. Het programma pretendeert dan ook niet meer te zijn dan een gebruiksvriendelijke en plezierige kennismaking met schilderen op de computer.

Een voorbeeld van werken met erschillende materialen en lagen

Een voorbeeld van werken met verschillende materialen en lagen

Conclusie
Het Volito2 pentablet is een mooi instaptablet voor elke pc-gebruiker die wel eens met zijn computer wenst te tekenen of te schilderen. Ook in foto- en videobewerkingssoftware bewijst deze pen haar nut. Voor wie professioneler aan de slag wil, heeft Wacom andere reeksen pentablets die meer mogelijkheden bieden. Met de extra software ArtRage Wacom Edition kun je meteen je teken- en schilderkwaliteiten ontdekken.
Adviesprijs
49,90 euro
Systeemvereisten
Windows: Windows XP, 2k, of Tablet PC; 800 Mhz processor of sneller; 256 MB RAM.
Macintosh: Macintosh OS X 10.3.9 of later; G4 processor of sneller; 256 MB RAM.
1
2
3
4
Vorig artikelCompacte 802.11n adapter voor draadloze verbindingen
Volgend artikelGsm-toestellen als digitale camera
Ludo Schildermans
Ludo Schildermans is schrijver. Zijn recentste roman is De reis van de hofarts (samen met Jozef Schildermans) onder de auteursnaam L.J. Schildermans gepubliceerd bij Uitgeverij Houtekiet.