Instap-pentablet met programma om te tekenen en te schilderen

0
62

Na een tijdje werk je met de pen en het tablet even soepel als met de muis, al vind je hand heel wat sneller de bolling van de muis dan de pen op het tablet, ook al is er een uitsparing bovenaan voorzien waarin je de pen kunt neerleggen als je ze niet gebruikt. Je kun de eigenschappen van de pen, zoals de drukgevoeligheid, aanpassen en ook functies toewijzen aan de twee knoppen die op de zijkant van de pen zitten.

Als de pen het penoppervlakte nadert zal ze door resonantie haar exacte positie aan het tablet doorgeven
Als de pen het penoppervlakte nadert zal ze door resonantie haar exacte positie aan het tablet doorgeven

De pen is uiteraard onmisbaar in schilderprogramma’s, zoals bijvoorbeeld Corel Painter en het meegeleverde ArtRage (waarover verder meer). In deze programma’s maakt de drukgevoeligheid van de pen het mogelijk te werken met virtuele pennen, penselen en ander teken- en schildermateriaal. Maar ook bij foto- en videobewerking kan ze erg nuttig zijn, denk bijvoorbeeld maar aan het uitsnijden van een deel van een foto. Met een pen is dit veel eenvoudiger dan met de muis.

Je kunt hier de eigenschappen van de pen aanpassen

Je kunt hier de eigenschappen van de pen aanpassen

1
2
3
4
Vorig artikelCompacte 802.11n adapter voor draadloze verbindingen
Volgend artikelGsm-toestellen als digitale camera
Ludo Schildermans
Ludo Schildermans is schrijver. Zijn recentste roman is De reis van de hofarts (samen met Jozef Schildermans) onder de auteursnaam L.J. Schildermans gepubliceerd bij Uitgeverij Houtekiet.