Helderder scherm en verbeterde autonomie bij nieuwe Apple iPod’s

0
55

Een dock wordt niet meegeleverd, maar apart kun je ook nog een minidock speciaal voor de nano kopen. De benodigde iTunes-software dien je van het internet te plukken.


iPod nano 2de generatie: vijf nieuwe psychedelische kleuren

Kleuren
De iPod nano is overigens verkrijgbaar in vijf verschillend gekleurde matte aluminiumbehuizingen: zwart, groen, blauw, roze en de door ons geteste zilveren uitvoering. Op ons zilveren exemplaar bleven veel minder vettige vingerafdrukken achter dan op de glimmend zwart iPod nano van de vorige generatie. De witte kleur zit overigens niet meer in het gamma.
De iPod nano werkt op exact dezelfde manier als de hierboven besproken grote iPod (met inbegrip van de nieuwe zoekfunctie) en je kan dus ook alle nieuwigheden van iTunes 7 zoals volautomatische synchronisatie gebruiken.
Alleen de mogelijkheden om video’s af te spelen ontbreekt, maar daarvoor is het geheugen sowieso toch te klein. Ook de nieuwe iPod games werken niet op de nano, maar het apparaatje bevat wel vier voorgeïnstalleerde games: Brick, Music Quiz, Parachute en Solitaire.

Autonomie
De batterij werd overigens ook onder handen genomen en houdt het nu maar liefst 24 uur uit, al naargelang de instellingen en de muziekkwaliteit. Tijdens onze test, waarbij we 95% naar muziek luisterden en 5% foto’s bekeken hield de iPod nano 2 GB het zelfs 26 uur uit op een volle batterij, dus meer dan een etmaal. Dat is zeer goed.
Op het einde melde het schermpje van de nano dat de batterij moest worden opgeladen, maar toen we hem aan de nieuwe compacte USB-lader van Apple hingen, reageerde het apparaatje op geen enkele opdracht, terwijl ook het opladen niet startte. Pas toen we wachten tot het schermpje volledig zwart werd konden we het opladen starten; dat lijkt ons nog een kleine bug in de software van de nieuwe iPod nano.
 

1
2
3
4
5
6
Vorig artikelDigitale schotelkijkers TV Vlaanderen krijgen pak meer zenders
Volgend artikelInternet voor Iedereen (IVI) loopt door tot 19 april 2007
Jozef Schildermans
Jozef Schildermans is journalist en schrijver. Zijn recentste roman is De reis van de hofarts (samen met Ludo Schildermans) onder de auteursnaam L.J. Schildermans gepubliceerd bij Uitgeverij Houtekiet.