Helderder scherm en verbeterde autonomie bij nieuwe Apple iPod’s

0
55

iPod nano 2 GB

Apple vernieuwde ook het gamma van iPod nano’s, muziekspelers met eigen schermpje en flashgeheugen van 2 tot 8 GB. De nieuwe nano (2de generatie) is nog platter, smaller en lichter dan zijn eerder door ons geteste voorganger. Ons testexemplaar van 2 GB weegt slechts 40 gr (zonder oortjes).

Scherm
ipod nano met dockHet kleurenschermpje bleef hetzelfde qua afmetingen: diagonaal meet het slechts 4 cm. Wel werd de helderheid met veertig procent verbeterd. Foto’s bekijken op het kleine schermpje is niet meer dan een gimmick, want echt veel details zie je niet. De iPod nano ondersteunt geen video.
De prijs van de nano ging iets naar omlaag. Zo kost de 2 GB versie nog maar 159 euro, tegenover de 209 euro die de eerste generatie kostte bij de introductie in 2005. Voor de 4 GB uitvoering betaal je 209 euro (was 259 euro), terwijl het nieuwe topmodel van 8 GB 259 euro kost (de vorige generatie was beperkt tot 4 GB; de 1 GB versie bestaat vanaf nu niet meer).
De iPod nano heeft nu dezelfde 30-pens dockconnector als de gewone iPod, waardoor alle accessoires er op werken. De verpakking waarin hij wordt geleverd is niet meer van karton, maar van doorzichtig hard plastic, overigens dezelfde verpakking als die Apple voortaan gebruikt voor de iPod Shuffle.
In die zeer compacte en stijlvolle verpakking vind je naast de iPod nano nog een USB 2.0 kabel, oortjes (dezelfde als bij alle andere iPod’s), een compacte handleiding en een steunvoetje dat in een apart verkrijgbaar Apple Universal iPod dock past.
 

1
2
3
4
5
6
Vorig artikelDigitale schotelkijkers TV Vlaanderen krijgen pak meer zenders
Volgend artikelInternet voor Iedereen (IVI) loopt door tot 19 april 2007
Jozef Schildermans
Jozef Schildermans is journalist en schrijver. Zijn recentste roman is De reis van de hofarts (samen met Ludo Schildermans) onder de auteursnaam L.J. Schildermans gepubliceerd bij Uitgeverij Houtekiet.