Helderder scherm en verbeterde autonomie bij nieuwe Apple iPod’s

0
55


De iPod 80 GB heeft dezelfde afmetingen als de eerder 60 GB versie, maar een 60% helderder scherm

Scherm
Het nieuwe scherm heeft nog altijd een diagonaal van 6,5 cm (2,5 inch) en werd dus niet groter. Ook de resolutie en de kleurweergave zijn identiek: 320 x 240 pixels en 65.000 kleuren. De helderheid is wel merkelijk beter en kan nu ook door de gebruiker worden aangepast. We hebben ook de indruk dat de kijkhoek werd verbeterd, zodat je met wat moeite voortaan wel met z’n tweeën naar foto’s of video’s kunt kijken op het scherm.
Ook de kleurweergave is beter dan bij de vorige generatie; de kleuren zien er natuurlijker uit, maar dat kan ook zijn omdat ze iets meer verzadigd worden weergegeven dan op eerdere iPod’s.

Zoeken
Voor het overige zijn de wijzigingen miniem (lees daarom ook onze eerdere test van iPod video, die de werking ervan in meer detail beschrijft). De gebruiksvriendelijke bediening blijft (gelukkig) exact hetzelfde als bij de vorige modellen en ook de aansluitbus onderaan heeft hetzelfde formaat, zodat alle add-ons blijven werken. In het menu is er nu wel een nieuwe zoekfunctie waarmee je snel naar muziek, foto’s of video’s kunt zoeken. Je kiest met het klikwiel een letter of cijfer en de iPod begint onmiddellijk inhoud te tonen die aan die letter beantwoordt. Je kunt zo snel verder zoeken tot je hebt gevonden wat je zoekt.

iTunes 7
Apple introduceert ook een nieuwe versie van iTunes, met een vernieuwde volautomatische synchronisatiefunctie en een geïntegreerde updateservice voor de aangesloten iPod. Is er nieuwe software uit dan wordt dit bij het aansluiten van de iPod direct gemeld en kan de gebruiker de update uitvoeren via iTunes; een apart programma hoef je daarvoor dus niet meer te downloaden.


Is er nieuwe software uit dan wordt dit bij het aansluiten van de iPod direct gemeld en kan de gebruiker de update uitvoeren via iTunes


Een apart updateprogramma hoef je dus niet meer uit te voeren

1
2
3
4
5
6
Vorig artikelDigitale schotelkijkers TV Vlaanderen krijgen pak meer zenders
Volgend artikelInternet voor Iedereen (IVI) loopt door tot 19 april 2007
Jozef Schildermans
Jozef Schildermans is journalist en schrijver. Zijn recentste roman is De reis van de hofarts (samen met Ludo Schildermans) onder de auteursnaam L.J. Schildermans gepubliceerd bij Uitgeverij Houtekiet.