Crimineel goed

0
343

In praktijk zul je natuurlijk voornamelijk gebruik maken van de afstandbediening om de receiver mee te bedienen. Als je de klep in het midden van het onderstuk opent, zie je flink wat meer bedieningsknoppen zitten. De stroomknop links bovenaan is in feite geen aan/uit-knop maar een standby-knop. Je kunt deze receiver dus niet echt uitzetten, je zet hem in slaapstand.

Pioneervsxax4avi_open.jpg

Bediening
Normaal zul je de VSX-AX4AVi bedienen via de meegeleverde afstandsbediening, maar in principe kun je ook alles bedienen via de knoppen achter de klep op de receiver. De afstandsbediening is behoorlijk groot en het gaat om een universele programmeerbare afstandbediening. De meestgebruikte toetsen zijn iets groter dan de andere. Helaas is er geen toets- of achtergrondverlichting, maar het opschrift op de toetsen is wel goed te zien, als je tenminste nog iets van omgevingslicht hebt en dus niet helemaal in het duister zit.

Pioneer_vsxax4avis_ab.jpg

Bovenaan de afstandsbediening zien we een transparant lcd-paneel. De afstandsbediening is erg logisch ingedeeld. Bovenaan, onder het lcd-scherm, vinden we toestelkeuzetoetsen, daaronder een cijferblok, een navigatieblok en toetsen met afspeelfuncties voor dvd- of cd-speler en ten slotte helemaal onderaan een blok met extra functietoetsen. Je kunt tot acht apparaten (inclusief de receiver) bedienen met deze afstandbediening. Het aanleren van een nieuw apparaat gaat erg gemakkelijk, omdat er kennelijk al heel wat voorgeprogrammeerd zijn. Maar hij kan een nieuw apparaat ook aanleren als je tenminste nog een werkende originele afstandsbediening van dat apparaat hebt.
De AX2 en AX4 hebben een aansluiting en meegeleverde kabel voor een Apple iPod. Je kunt met de afstandsbediening van de Pioneer dan navigeren doorheen de muziekbestanden op de iPod en ze laten weergeven via de receiver. Helaas is de iPod wel het enige multimediatoestel dat ondersteund wordt. Het werkt dus niet met een willekeurige mp3-speler of zo.

Pioneervsxax4avi_scherm.jpg

Je bedient de receiver via zijn ingebouwd menusysteem. Dat kun je zien via het lcd-scherm op het voorpaneel van de receiver, maar dat toont maar één regel. Het is veel gemakkelijker om de versterker aan te sluiten op je tv via composiet- of S-video. Dan zie je het hele menu in één keer en krijg je ook meer inlichtingen. Bediening is dan een kwestie van met de navigatiepijltjes een menu-ingang te kiezen of een getoonde waarde te wijzigen en met Enter de keuze te bevestigen. Het hoofdmenu heeft een keuze voor de automatische MCACC-calibratie, maar je kunt die calibratie dus ook manueel doen als je daar de voorkeur aangeeft. Voor de automatische calibratie maakt de versterker gebruik van een speciale microfoon. Die is meegeleverd en er zit een erg lange kabel aan vast. Die plug je in een aansluitinkje achter de klep op het voorpaneel van de AX4.

1
2
3
4
5
6
Vorig artikelWindows XP draaien op een Mac met Intel processor
Volgend artikelEen stijlvolle Walkman in staafvorm