Het nieuwste Jabra bluetooth trio onder de loep

1
69

Het allerbelangrijkste is natuurlijk de geluidskwaliteit dat het kleine hebbedingetje van Jabra produceert. De voorziene DSP (Digital Signal Processing) technologie dient om de geluidskwaliteit van de JX10 op peil te houden. De kwaliteit van het geluid van de JX10 is zeer goed zelfs op grote afstand van je gsm, ook als er een muur tussen zit. Heel af en toe klinkt het een beetje dof.

jabrajx10

Conclusie
De JX10 springt meteen in het oog dankzij zijn design. Met de JX10 kun je zes uur telefoneren en als je hem draagt, vergeet je bijna dat hij aan je oor hangt. De geluidskwaliteit is goed. De bureaulader heeft hetzelfde mooie design en doet je eraan denken om je headset op te laden. Het etui verzekert de levensduur van je Jabra JX10. Hij is niet aan te raden voor mensen met grotere handen, want de knopjes van de JX10 zijn nogal aan de kleine kant.

Prijs Jabra JX10: 139 euro

duim5_klein

Jabra BT500

De Jabra BT500 is de opvolger van de populaire Jabra BT250 bluetooth headset. Hij is 30% smaller en 20% lichter dan zijn voorganger. De BT500 heeft dezelfde specificaties en methoden als de eerder besproken JX10, maar valt iets groter uit dan zijn kleine broer. Hij krijgt geen bureauhouder of etui meegeleverd, maar wel een kabeltje om hem op te laden via USB. Met een volledig opgeladen batterij kan je tot acht uur communiceren of tot 240 uur standby blijven. De BT500 weegt maar 19 gram.

bt500

De geluidskwaliteit van de Jabra BT500 is meteen een pakje minder dan de JX10 en ook de reikwijdte is heel wat kleiner. Bij het testen hadden we ook wat moeilijkheden met het om ons oor krijgen van de headset. Een keer als je hem om hebt, zit hij wel stevig vast.

Conclusie
De BT500 is een zeer leuke headset en zit ook goed vast rond je oor. Hij is misschien beter voor je geschikt als je wat grotere handen hebt dan de JX10, want diens knopjes zijn enorm klein. Hij is ook een pakje goedkoper en dat merk je aan de geluidskwaliteit, reikwijdte en grootte. Voor iets meer dan het geld van een boete voor het telefoneren in de auto kan je al een BT500 aanschaffen.

Prijs Jabra BT500: 60,95 euro

duim3_klein

1
2
3
4
Vorig artikelBijna 100 Warner Bros titels beschikbaar via nieuwe downloadservice
Volgend artikelGroot zoombereik

1 REACTIE

  1. Ik heb een BT500 gekocht in december 2005 (99 euro) en nu in mei 2006 is hij voor de 2de keer in reparatie. Het probleem is dat hij niet meer oplaad en bijgevolg ook niet kan aangezet wroden. Oorzaak ligt vermoedelijk bij de USB oplading, een van de voordelen van deze headset. Een niet tevreden BT500 gebruiker.

Reacties zijn gesloten.