Het nieuwste Jabra bluetooth trio onder de loep

1
69

Jabra SP500

De SP500 is geen echte headset, het is meer een toepassing om op je bureau of in je auto te plaatsen. In het pakket zitten twee laders, eentje voor het aansluiten op het elektriciteitsnet en eentje voor in de sigarettenaansteker in de auto. Deze laders zal je niet vaak nodig hebben, want de SP500 gaat maar liefst 20 dagen (480 uur) mee. Ook twee montagetoestellen worden erbij geleverd: eentje om achter de zonneklep van je auto te steken en eentje met drie zuignappen om tegen je raam of op het dashboard te plakken, maar ook op je bureau kan die laatste handig zijn. De SP500 weegt slechts 170 gram.

sp500

Het grootste deel van het toestel wordt ingenomen door de luidspreker. Daarnaast bevindt zich een grote knop met de afbeelding van een telefoon. Die gebruik je om binnenkomende gesprekken aan te nemen of gesprekken te initiëren. Aan de zijkant zit een richtbare flexibele arm met een richtmicrofoon.
De SP500 koppelen met een mobiele telefoon is zeer eenvoudig dankzij de aparte paringstoets aan de zijkant van het toestel. Hij ondersteunt de Bluetooth 1.2-standaard waardoor hij compatibel zou moeten zijn met vrijwel alle Bluetooth-telefoons op de markt. De SP500 past het volumeniveau automatisch aan aan het omgevingslawaai. Als dit niet volstaat kan je nog altijd zelf met behulp van een schuifregelaar aan de zijkant het volume handmatig aanpassen. Ook is er een mute knop voorzien.

jabra_tabel

Het allerbelangrijkste van dit soort toepassing is ongetwijfeld de geluidskwaliteit en die liet serieus te wensen over. We hebben het getest in ons testlab zonder dat er al te veel omgevingslawaai was en we konden elkaar bijna niet verstaan. Als we de test deden in een rijdende auto was er helemaal niets meer van te verstaan. Dit product faalde compleet tijdens deze allerbelangrijkste test.

Conclusie
Hij is makkelijk in gebruik dankzij zijn grote knop om gesprekken aan te nemen of te initiëren. Hij is snel verplaatsbaar, heeft een lange standby-tijd en een mooi design. Maar het allerbelangrijkste element is de geluidskwalieit en dat was erbarmelijk. Als we al over geluidskwaliteit konden spreken.

Prijs Jabra SP500: 99 euro

duim1_klein

Adviesprijs
Jabra JX10: 139 euro;
Jabra BT500: 60,95 euro;
Jabra SP500: 99 euro.
1
2
3
4
Vorig artikelBijna 100 Warner Bros titels beschikbaar via nieuwe downloadservice
Volgend artikelGroot zoombereik

1 REACTIE

  1. Ik heb een BT500 gekocht in december 2005 (99 euro) en nu in mei 2006 is hij voor de 2de keer in reparatie. Het probleem is dat hij niet meer oplaad en bijgevolg ook niet kan aangezet wroden. Oorzaak ligt vermoedelijk bij de USB oplading, een van de voordelen van deze headset. Een niet tevreden BT500 gebruiker.

Reacties zijn gesloten.