Consumentencamera met draadloze functionaliteit

0
68

We moeten toegeven dat de draadloze mogelijkheid wel wat te bieden heeft. Met één druk op de knop versluis je alle foto’s van de camera naar de harde schijf van je computer en als je voor Auto Transfer opteert, dan verstuurt de camera de foto’s rechtstreeks naar je harde schijf. Een andere mogelijkheid is om getransfereerde foto’s automatisch te laten afdrukken. Of je kan de camera ook vanachter je computerscherm bedienen. Dat geeft mogelijkheden die je zonder de draadloze functie niet hebt met een camera. Wat te denken van het fotograferen van bijvoorbeeld dieren die normaal op de vlucht slaan zodra je nog maar in hun buurt komt. Je zou de camera bijvoorbeeld in de tuin kunnen opstellen bij een eetplankje om vogels te fotograferen, met andere woorden: candid camera binnen handbereik.

CanonIxusWireless_Draadloos2.jpg

De Canon draadloze camera doet dit nog met het al wat verouderde en tragere IEEE 802.11b protocol, in tegenstelling tot bijvoorbeeld concurrent Nikon die met de Coolpix P1 en P2 ook draadloze camera’s biedt, maar dan wel met een 802.11g verbinding.
Canon levert ook de draadloze printadapter WA-1N mee met de Digital Ixus Wireless waarmee je rechtstreeks kan afdrukken op PictBridge compatibele printers via een draadloze verbinding. De adapter is al geregistreerd als doelapparaat in de camera, zodat de verbinding geen probleem zou mogen opleveren, zeker niet als je een Canon Selphy of Pixma fotoprinter gebruikt. Canon garandeert niet dat de draadloze printadapter ook met andere PictBridge printers werkt.

1
2
3
4
5
6
Vorig artikelGroot plasmascherm met dubbele pixeldichtheid
Volgend artikelMultimediakrachtpatser
Ludo Schildermans
Ludo Schildermans is schrijver. Zijn recentste roman is De reis van de hofarts (samen met Jozef Schildermans) onder de auteursnaam L.J. Schildermans gepubliceerd bij Uitgeverij Houtekiet.