Consumentencamera met draadloze functionaliteit

0
68

Behoudsgezind
Hoewel de draadloze toepassing technologisch vooruitstrevend is in het gamma consumentencamera’s, zijn de andere technische specificaties van de Digital Ixus Wireless eerder behoudsgezind. De camera heeft een CCD van 5 megapixel, een 3x UA (Ultra-High Refractive Index Aspherical) zoomobjectief met 3x optische zoom, een LCD-scherm van 2-inch en veertien scèneprogramma’s. Veel nieuwe camera’s in hetzelfde segment doen het op dat vlak beter, met een groter LCD-scherm, meer scèneprogramma’s, de mogelijkheid geluidsopnames te maken bij een foto en vaak ook een handleiding in de camera zelf.

canonsdigitalIsuxi_front.jpg

Daar staat weer tegenover dat Canon de Digital Ixus Wireless ook uitrustte met een optische zoeker, wat de opnamemogelijkheden van de camera vergroot in extreme lichtomstandigheden wanneer het LCD-scherm als zoeker niet bruikbaar is. De zoeker toont wel niet het hele beeld dat de camera uiteindelijk opslaat als je afdrukt en dat kan wel eens voor vervelende situaties zorgen.

canondigitalixus_back.jpg

1
2
3
4
5
6
Vorig artikelGroot plasmascherm met dubbele pixeldichtheid
Volgend artikelMultimediakrachtpatser
Ludo Schildermans
Ludo Schildermans is schrijver. Zijn recentste roman is De reis van de hofarts (samen met Jozef Schildermans) onder de auteursnaam L.J. Schildermans gepubliceerd bij Uitgeverij Houtekiet.