Consumentencamera met draadloze functionaliteit

0
68

Hoewel het een compacte camera is, valt het fotograferen met de Digital Ixus Wireless goed mee. De bediening is intuïtief en de knoppen zitten op plaatsen die je vingers na een tijdje te hebben gewerkt met de camera spontaan vinden. Bovenop de camera zit naast de aan-uitknop, alleen nog de ontspanknop met daarrond de zoomknop.

CanonDigitalIxus_boven.jpg

Op de achterzijde vind je rechts bovenaan een schuifknop die drie standen kent: foto-opname, video-opname en weergave. Een vierwegnavigatieknop geeft je controle over ISO waarde, flitsgebruik, burst- en timermode en tot slot of je opnames wil maken in normale, macro of oneindige stand. In het midden van de navigatieknop heb je een functieknop die je naar meer camerafuncties leidt. Je kunt hier de resolutie van je foto’s instellen, kiezen voor handmatige instelling, de witbalans aanpassen, of opteren voor een aantal effecten, zoals Levendig, wat het kleurencontrast verhoogt, Onscherp, wat de contouren verzacht, en daarnaast bekendere zoals Sepia of Zwartwit. De kwaliteit van de opnames stemt overeen met de eerder door ons geteste Canon Ixus 500: de foto’s zijn perfect belicht en de scherpte is uitstekend. Ook op de kleurweergave is niets aan te merken.

CanonDigitalIxusWireless_det.JPG
Canon Digital Ixus Wireless

CanonDigitalIxusWless_det2.JPG
Canon Ixus 500

CanonIxus500_det2.jpg
Canon Digital Ixus Wireless

CanonIxus500_det.jpg
Canon Ixus 500

1
2
3
4
5
6
Vorig artikelGroot plasmascherm met dubbele pixeldichtheid
Volgend artikelMultimediakrachtpatser
Ludo Schildermans
Ludo Schildermans is schrijver. Zijn recentste roman is De reis van de hofarts (samen met Jozef Schildermans) onder de auteursnaam L.J. Schildermans gepubliceerd bij Uitgeverij Houtekiet.